Granül Kahve Nedir? Çözünebilir Kahve Tarifi - Mocaco Coffee

Granül Kahve Nedir? Çözünebilir Kahve Tarifi

Granül kahve nedir sorusu, akla birçok cevabı aynı anda getiriyor muhtemelen. Nescafe, çözünebilir kahve ve daha fazlası! Eğer siz de bu kahvenin ne olduğundan hazırlanma şekline kadar her şeyi en ince ayrıntılarına değin öğrenmek istiyorsanız içeriğimizi okumaya devam edin. İşte Kahve uzmanı Mocaco Coffee ile birbirinden ilgi çekici bilgiler!

Ayrıca diğer kahvelere göre hafif bir formu vardır. Granül zaten zerrecik manasına gelir; bu yüzden de hafif bir yapısı olduğunu rahatlıkla anlayabiliyoruz. Bu yüzden siz de dilediğiniz an granül kahve veya bir diğer adıyla instant kahveyi pratik yönlerinden yararlanabilir, gününüze ayrı bir lezzet katmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Granül kahve çeşitleri ise kahve üreticisi markaların farklı kullanıcı isteklerine göre ürettiği instant kahveleri temsil eder. Kahvede daha acı tadı seviyorsanız yoğun granül kahve çeşidini tercih edebilirsiniz. Daha yumuşak ve aromatik bir tat için yumuşak içimli granül kahveler de üretilir. Farklı tatlara da açığım diyorsanız Mocha Nedir? Adım Adım Mocha Tarifi başlıklı içeriğimizi de mutlaka incelemenizi öneriyoruz!

Granül Kahve Nasıl Elde Edilir?

çekilmiş kahve taneleri

Granül kahvenin nasıl üretildiği de merak edilen başlıklardan biridir. Granül veya instant (hazır kahve) kahve, kahve çekirdeklerinin özel işleme tekniği ile granül yani suda çözünebilir hâle gelmesiyle elde edilir. Suyun buharlaşmasını hızlandırmak için de kahveye kurutma işlemi uygulanır. Genel olarak kahvenin suda çözülmesi için izlenen granül kahve üretim teknikleri şöyledir:

●      Dondurarak Kurutma

Şok dondurucu malzeme ile kahve özü hızlı şekilde dondurulur. Dondurulan kahve özleri, kuruma odalarına alınır. Ardından kahve, havasız bir ortamda bekletilerek ısı altına konulur. Böylelikle ortaya çıkan kahve buharından elde edilen kahve tortusu paketlenerek instant kahve satışına hazırlanır.

●      Sprey ile Kurutma

Kahve özü, büyük bir tankın içinde yüksek sıcaklık eşliğinde sprey ile püskürtülür. İşlem sonucunda kahve özü un kıvamına gelir ve birkaç işlem sonrasında da satışa uygun hâle gelir.

Granül kahve nasıl üretilir sorusunu yanıtladığımıza göre şimdi de bu kahvenin olası zarar ve faydalarına geçelim.

Granül Kahve İçmek Zararlı Mı?

Granül kahve ile ilgili merak edilen konu başlıklarından biri de zararı olup olmadığıdır. Her kahve türünde olduğu gibi granül kahvenin de dozunu kaçırırsanız bazı sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Öncelikle günde 4 fincan granül kahveyi geçmek, uyku sorunlarına neden olabilir. Yine kalp çarpıntısı ve bazı sindirim yolu sorunlarına yol açabilir.

Ayrıca bu kahvenin en net bilinen dezavantajı bağırsaklarda yer alan demir emilimini düşürüyor olmasıdır. Tabii bahsi geçen durum, önüne geçilemeyecek bir şey değildir. Yemekten hemen önce ve hemen sonra granül kahve tüketmezseniz demir emilimi ile ilgili olan bu faktörü tamamen yok edebilirsiniz.  Bununla beraber granül kahveyi yeterli ölçüde tüketmeniz durumunda granül kahve faydalarını da deneyimlemeniz mümkün.

Granül Kahvenin Faydaları Nelerdir?

granül kahve

 

Granül kahvenin faydaları birçok kişi tarafından merak edilir. Fakat granül kahvenin zararları da sık sık araştırılır. Bu konuya bir açıklık getirmek istedik. Bu kahvenin diğerlerine oranla daha zararlı olduğunu öne süren bilgiler de vardır. Fakat tam aksi şeklinde çalışmalar da yapılmıştır. Bol antioksidan içerdiği için diğer kahvelerle arasında oluşan farklar çok azdır. Genel olarak granül kahve faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yağ yakar ve metabolizmayı hızlandırır,
  • Diyabet hastalığına yakalanma riskini azaltır,
  • Karaciğer sağlığına iyi gelir,
  • Sabah içildiğinde daha dinç ve enerjik hissettirir.

Yukarıdaki sıraladığımız tüm granül kahve faydaları, dengeli bir tüketim ile gözlenebilir. Bundan dolayı günde önerilen 4 fincan kahveyi geçmeyecek şekilde granül kahveyi tüketmenizi öneririz.

Çözünebilir Granül Kahve Nasıl Yapılır?

Granül kahve nedir konulu yazımıza farklı başlıklarla devam ediyoruz! Çözünebilir kahve nasıl yapılır sorusu farklı biçimlerde de sorulabilir. Çoğu kişi günümüzde granül kahve nasıl yapılır sorusunun yanıtlarını arar. O halde size bu konuda detaylı bilgi sunalım:

Malzemeler

  1. 1.5 tatlı kaşığı granül kahve
  2. Kupa bardağa yetecek kadar içme suyu
  3. Dilerseniz su yerine süt

Yapımı

  1. 200-300 ml’lik bir kupa bardak için 1.5 tatlı kaşığı kadar granül kahve yeterli olacaktır.
  2. Kupaya ilk olarak kahveyi ilave edip ardından su ile çözünmesini sağlayın.
  3. Böylelikle sade bir kahve hazırlamış olacaksınız. Zevkinize göre kahve miktarını artırıp azaltabileceğinizi de eklemiş olalım.
  4. Sert bir kahve hazırlamaktansa daha aromatik ve yumuşak içimli hazırlamak istiyorum diyorsanız su yerine protein süt ilave edebilir, sütlü granül kahve hazırlayabilirsiniz.
  5. Dilediğiniz kadar krema da koyabilirsiniz. Kahveniz hazır. Sevdiklerinize de bu ilgi çekici lezzeti sunabilirsiniz.

Başka kahve tariflerini de denemek istiyorum diyenler ise bu tarifi hazırladıktan sonra Cappuccino Nasıl Yapılır? Evde Cappuccino Tarifi başlıklı içeriğimize de göz atabilir!

Türk Kahvesi Granül Kahve midir?

bakır cezvede türk kahvesi

Türk kahvesi granül kahve midir sizce? Kesinlikle değildir. Kafein miktarları bile birbirlerinden farklı olmaktadır. Türk kahvesi çoğunlukla daha fazla kafein içeriğine sahiptir. Bunun nedeni ise telvelerinin tamamının suda kaynatılmasıdır. Oysaki granül kahve yalnızca sıcak suya toz kahvenin eklenmesi ile pişirilir. Bu da uygulama esnasında kahvenin daha az etkilenmesini sağlar. Böylelikle kafein oranı düşecek demektir.

Granül Kahve Bozulur Mu?

Granül kahvenin kullanım ömrü genellikle 1 yıldır. Bununla beraber alınan kahve paketindeki kahvenin tazeliğini muhafaza etmek için yapılması gerekenler mevcuttur. Öncelikle alınan granül kahveyi cam şişeye yerleştirerek kahvenin tazeliğini koruyabilirsiniz. Pakette kalan ve uzun süre kullanılmayan kahve yavaş yavaş bayatlayacaktır.

Granül Kahve Kaç Kalori?

kaşıkla granül kahve alan kadın eli

Geldik en merak edilenlerden bir tanesine daha! Granül kahve kaç kalori? Çok şekerli içmediğiniz sürece granül kahvenin kalorileri şu şekilde netleştirilmiştir:

  • 2 tatlı kaşığı ölçüsünde granül kahve 6 kalori olmaktadır.
  • 200 gram kadar granül kahve 280 kalori şeklinde bilinmektedir.
  • 20 gr granül kahve 28 kalori içerir.

Siz de her zaman kalori hesabı yaparak kahve tüketiyorsanız bu bilgileri dikkate alabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun. Granül kahve nedir sorusunu tüm yönleri ile yanıtladığımız yazımızın sonuna geliyoruz.

Eğer siz de lezzetli mi lezzetli granül kahveler hazırlamak istiyorsanız Mocaco Coffee farkı ile çekirdek kahve seçeneklerinden satın alarak evinizde makinede bu kahveleri öğütebilir, kusursuz bir kahve içme deneyimi yaşayabilirsiniz!

Önceki Makale Osmanlı Kahvesi Nedir? Evde Nasıl Yapılır?