Yumuşak İçim Nedir? Nasıl Yapılır?

Yumuşak İçim Nedir? Nasıl Yapılır?

Özellikle kahve türündeki içecekler yumuşak ve sert içim olmak üzere iki temel kısma ayrılır. Biz sizlere bugün yumuşak içim nedir, yumuşak içimli filtre kahve nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını sunuyor olacağız. O halde gelin, detaylara beraber bir göz atalım. Ne dersiniz?

Yumuşak İçim Nedir?

Farklı ürünler kullanarak kahvenin sert tadını yumuşatmak, yumuşak içim olarak nitelenir. Tabii bu durumda kahve türlerinin miktar ve demleme süresini bilinçli şekilde ayarlamak gerekecektir. Günümüzde birçok kişi, kahvesini yumuşak içimli ister. Bu biçimde kahve deneyimini de geliştirmiş olur. Yumuşak içimin farkı, kahvenin kendine has acı tadının daha az hissedilmesidir. Eğer siz de çok acı bir kahve tüketmek istemiyorsanız yumuşak içimli seçeneklere mutlaka göz atmalısınız.

Yumuşak İçimli Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

Filtre kahvenin enfes tadını yumuşak içimli biçimde denediniz mi? O halde bu muhteşem tarifi not alın; işte başlıyoruz! Yumuşak içimli filtre kahvenin en güzel hali ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • Mocaco çekirdek kahve
  • Filtre kahve makinesi ya da V60 benzeri bir demleme ekipmanı
  • Filtre kağıdı
  • 90 derece sıcak su
  • Ölçü kaşığı ya da tartı

Hazırlama Adımları

  1. Kahve çekirdeklerini en taze halleri ile öğütün. Filtre kahve hazırlamak için orta seviyede öğütülmüş kahve yeterlidir.
  2. Filtre kahve makinesinin filtre kısmına kağıdı yerleştirin. Bu kağıdı sıcak bir su ile ıslatarak kahveden kağıt tadı alma durumunun önüne geçebilirsiniz. Sonrasında da filtreyi makineye dikkatlice takın.
  3. Kahve çekirdeklerini tartmayı unutmayın. Böylelikle gerekli kahve miktarını ayarlayabilirsiniz. Genel olarak 1 fincan su ve 1 ölçü kaşığı kadar kahve kullanmak kafidir. 8 gram kahve kullanmış olursunuz.
  4. Öğütülen kahveyi filtre içerisine yerleştirerek düzgün biçimde dağıldığından emin olmalısınız. Kahveyi biraz salladıktan sonra düzleştirebilirsiniz.
  5. Sıcak suyu önceden kaynatmalı ve 50 saniye kadar bekletmelisiniz. Bu sürenin sonucunda suyun sıcaklığı en makul seviyeye gelecek demektir.
  6. Suyu kahvenin üzerine dökün.
  7. Tüm suyu döktünüz; kahvenin tamamıyla süzülmesini bekleyin. 5 dakika beklemek yeterlidir. Servis edebilirsiniz, afiyet olsun. İçimi yumuşak filtre kahveyi sevdikleriniz de çok beğenecek! 

*İsteğe göre toz şeker ya da tatlandırıcı da ekleyebilirsiniz. Bu şekilde daha da yumuşak bir kahve tadı elde edebilirsiniz.

Yumuşak İçim Kahveler Nelerdir?

Yumuşak içimli kahveler; soğuk, filtre, latte ve granül kahveler olmaktadır.

1.    Granül Kahve

Granül kahve; kahve çekirdeklerinin öğütülüp su buharı altında kurutulması sonucunda elde edilen bir çeşittir. Genel olarak hızlı ve pratik şekilde kahve hazırlamak isteyenler bu seçeneğe odaklanırlar. Kolayca çözünür ve sıcak su ile karıştırılarak hazırlanabilir. Yumuşak içimli hali de son derece lezzetlidir.

2.    Filtre Kahve

Filtre kahve; çoğunlukla öğütülmüş kahve çekirdeklerinin bir filtreden geçirilip demlenmesi ile elde edilir. Bu yöntemde, suyun çekirdeklerden tamamen geçmesine müsaade edilir ve filtre üzerinden damlalar halinde toplanır. Sert bir kahve olduğu için birçok kişi tarafından yumuşak içimli hali ile tercih edilir. 

Ben filtreden vazgeçemem diyenlerdenseniz size yumuşak içimli filtre kahve önerisi sunalım: Mocaco Coffee’nin filtre kahve fiyatları ve çeşitlerini inceleyerek hemen sipariş oluşturabilirsiniz.

3.    Soğuk Kahveler

Soğuk kahve; sıcak su yerine buz gibi suyla demlenen kahvedir. Soğuk kahveler, sert içimli olduklarında ferahlatıcı bir etki yaratmıyor olabilir. Böyle durumlarda içeceğinizi yumuşak içimli tercih edebilirsiniz. Örneğin yumuşak içimli buz gibi bir filtre ya da granül kahve gününüzü güzelleştirecektir.

4.    Latte

Bol bol krema ve kaliteli kahvelerle hazırlanan latte, yumuşak içime sahiptir. Son derece lezzetli olan bu içeceğin hayranı çoktur. Kıvamlı bir lattenin daima hafif bir tada sahip olduğu unutulmamalıdır. Enfes bir deneyim yaşamak için bu içeceğe tatlandırıcı da katılmaktadır. 

Her bir kahve çeşidi, kendine has tat profiline sahiptir. Tercihlerinize ve hazırlama yönteminize göre hangi kahve türünün size hitap ettiğini bulmanız mümkündür. 

Yumuşak içimli filtre kahve nasıl yapılır sorusunun yanıtını tüm yönleri ile verdiğimiz bu içeriğimizi umarız sevmişsinizdir. Siz de dilediğiniz zaman bu enfes tarifi hazırlayarak gününüzü güzelleştirebilirsiniz; bol kahveli günler dileriz!

Önceki Makale Evde Kolay Kahve Jölesi (Coffee Jelly) Yapımı
Sonraki Makale Sütlü Kahve Nasıl Yapılır? 5 Farklı Çeşit Sütlü Kahve Tarifi