Cappuccino Nasıl Yapılır? Evde Cappuccino Tarifi

Cappuccino Nasıl Yapılır? Evde Cappuccino Tarifi

Lezzeti ile herkesin damak tadına hitap eden cappuccino nasıl yapılır sizce? Elbette bu kahveyi hazırlamanın türlü yolları var. İster makine ile ister makinesiz hazırlayın bu tattan asla vazgeçemeyeceğinizden son derece eminiz. Hadi o zaman! Mevsim fark etmeden her havada ayrı bir keyif veren cappuccino nedir hep beraber bir bakalım. 

Birçok kişinin adeta favori kahvesi haline gelen cappuccino nerede ortaya çıktı? İlk kez ne zaman popüler olmaya başladı? Tüm bu soruların yanıtları yazımız içerisinde sizleri bekliyor. Cappuccino belki de artık sizin de en sevdiğiniz kahve olur, ne dersiniz? Sizi bekletmeyelim ve başlayalım!

Cappuccino Nedir?

Cappuccino sözcüğü, İtalyan dilinde küçük başlık manasını taşır. Bahsi geçen ad, kahvenin üzerinde şapkaya benzer şekilde görünen köpükle alakalıdır. Bu köpük genelde sütle hazırlanır. Çoğunlukla sabah vaktinde içilen bu kahve, işin uzmanı tarafından hazırlandığında eşsiz bir lezzete ulaşacaktır. 

Tabii bunun gerçekleşmesi adına kahvenin taze kavrulmuş olması lazımdır; farkı direkt olarak anlarsınız. Çünkü taze bir kahvenin verdiği keyfi hiçbir şey vermez. O halde bu adıyla tadıyla muhteşem olan ve dillere destan hale gelen kahvenin nasıl yapıldığını öğrenelim. İşte birbirinden ilgi çekici detaylarla cappuccinonun dünyası! 

Ayrıca dilerseniz, içinde cappuccinonun da yer aldığı Popüler Kahve İsimleri Nelerdir? En Sevilen 8 Kahve başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Cappuccino Nasıl Yapılır? 

Taptaze Mocaco Coffee çekirdek kahve seçenekleri sayesinde kusursuz bir cappuccino hazırlamak artık hayal değil. Kapiçino yapımı hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz. Makineli ve makinesiz olmak üzere 2 farklı tarif veriyor olacağız. Leziz mi leziz bir kahve pişirmek eminiz size de çok iyi gelecek! Malzemeleri not almayı unutmayın, başlıyoruz…

Makinede Cappuccino Nasıl Hazırlanır?

Cappuccino nasıl hazırlanır sorusunun yanıtını kahve makinesinde nasıl hazırlanır sorusu ile harmanlayarak cevaplayacağız. Espresso makinesinde cappuccino yapacağınız zaman fincanın üçte biri ila ikisi arasında bir ölçüde kahve hazırlamalısınız. Bardak boyutları doğrultusunda cezveye süt ilave edebilirsiniz. Böylelikle makinenin buhar çubuğu, köpük hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

Hazır Toz Cappuccino (Makinesiz) Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Espresso kahve makineniz yok diye asla ama asla üzülmeyin. Hazır toz cappuccinoları makinesiz şekilde de hazırlayabileceğinizi ifade etmek isteriz. Bir fincana hazır toz cappuccino paketinin tamamını dökerek işleme başlayabilirsiniz. Dilerseniz göz kararı biraz süt biraz da tarçın ilave ederek kusursuz lezzete ulaşabilirsiniz. 

Hazır cappuccinoyu ister sıcak ister soğuk suyla hazırlayın her iki seçeneği de çok seveceğinizden daha şimdiden eminiz! Fakat her zaman içme suyu kullanmaya dikkat edin. Daha sağlıklı bir tercih yapmış olursunuz. Sıcak su ile hazırlanan cappuccino genelde sonbahar ve kış aylarında tüketilir. 

Buz gibi bir cappuccino keyfi ise ancak yaz mevsiminde yapılabilir. Tabii bu konuda tercih tamamen size ve sevdiklerinize kalacaktır. Ek bir öneri olarak ise şunu söyleyebiliriz: Cappuccino kahveyi hazırladıktan sonra üzerine bol bol çikolata rendesi ekleyebilirsiniz. Hatta damla çikolataları kahvenizin içerisine atabilirsiniz. Muhteşem bir lezzet yaratmış olacaksınız. İşte böyle, toz kapuçino yapımı bu kadar kolay ve eğlenceli. Durmayın, siz de deneyin!

Cappuccino Tarihçesine Kısa Bir Bakış 

Cappuccino, ilk kez 1700’lü senelerde Avusturya’nın başkenti Viyana’da popüler hale geldi. Kapuziner ismi ile de bilinirdi. Kapuziner kelimesinin anlamı ise şekerli ve kremalı kahvedir. 1850 senesinde bu tarife baharatı da eklediler. 

Zaman içerisinde hem kafelerde hem de büyük restoranlarda sevilerek tüketilmeye başlanan cappuccino; 80’li yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar uzandı. Günümüzde birçok kişi cappuccinoyu severek tüketmektedir. 

Hatta cappuccinoya farklı aromalar kazandırmak adına çeşit çeşit yöntem denenmektedir. Zaman geçtikçe bu konuda da alışkanlıklar değişmiş ve gelişmiştir. Eğer siz de yeniliklere açık biri iseniz cappuccino çeşitlerinin büyüsüne kapılmaya hazır olun! Peki ne mi bunlar? İşte detaylar…

Cappuccino Çeşitleri Nelerdir?

Bildiğiniz üzere her kahvenin türleri vardır. Cappuccino da çeşitlere ayrılabilen bir kahve seçeneğidir. Bu durumu şöyle özetleyebiliriz: 

  • Klasik, herkesçe sevilen cappuccino genelde buharda ısıtılan süt köpüğü ile espresso şeklinde pişirilir. Bu kahvenin içerisinde yer alan süt miktarına göre 2 farklı türe ayrıldığını biliyor muydunuz?
  • Bunlardan biri hafif yani ıslak cappuccinodur. Bol bol süt, daha az süt köpüğü şeklinde yapılır. Birçok kişi bu yönüyle onu latteye benzetir.
  • Diğer seçenek ise kuru yani scurro cappuccinodur. Daha az süt miktarı ve fazla süt köpüğü barındırır. Böylelikle espresso kahvesinin tadını net şekilde almış olursunuz.
  • Tabii bir de freddo yani buzlu cappuccinomuz var. Yaz mevsiminin bunaltıcı dönemlerinde keyifle içilen bu cappuccino çeşidini hazırlarken köpürtülmüş soğuk süt eklemesi yapıyorsunuz. Harika bir tat sizi bekliyor!
  • Aromalı cappuccinoyu es geçmek olmaz diye düşünüyoruz. Bol karamelli, tarçınlı, naneli, vanilyalı, ahududulu, fındıklı ve fıstıklı gibi sayısız seçeneği olan bu cappuccinoya resmen bayılacaksınız. Dilediğiniz seçeneğe yönelebilir, her birini deneyerek seveceğiniz bir cappuccino stili bulabilirsiniz. Hatta biz hepsini seveceğinizi düşünüyoruz! 

Kahve uzmanı Mocaco Coffee olarak bu yazımızda cappuccino nasıl yapılır sorusunun detaylı yanıtlarını derleyip sizlerle paylaşmış olduk. Sevdiklerinizle beraber bu hoş lezzeti deneyimlemek istiyorsanız hemen şimdi birkaç fincan kahve hazırlayabilirsiniz; afiyet olsun! 

Kahve evrenini alakadar eden her şeyden anında haberdar olmak istiyorum, konu kahveyse ben oradayım diyorsanız blog sayfamızı her zaman takip edebilirsiniz! Güncel ve geçmiş içeriklerimizin her birini okuyabilirsiniz.

Önceki Makale Mocha Nedir? Adım Adım Mocha Tarifi
Sonraki Makale Americano Nasıl Yapılır? Evde Americano Yapmanın Püf Noktası