Yeşil Çay Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? - Mocaco Coffee

Yeşil Çay Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Yeşil çayın sağlığa faydalı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Peki yeşil çay hakkında ne kadar bilginiz var? Yeşil çay nasıl yapılır, faydaları nelerdir sorularına emin bir şekilde cevap vermek için hazırladığımız rehberimizde tüm sorularınıza yanıt bulacaksınız.

Günlük hayatımızda oldukça sık karşılaştığımız ve tükettiğimiz Dibek kahvesinin nasıl yapıldığı ve faydalarının ne olduğunu öğrenmek isterseniz Dibek Kahvesinin 8 Muhteşem Faydası başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Yeşil Çay Nasıl Yapılır?

yeşil çay ve demlik

Yeşil çay, vücudunuz için birçok faydaya sahip olmasına rağmen, tadı bazı insanlar için çok acı olabilir. Bunu önlemek için yeşil çayı nasıl düzgün bir şekilde demleyeceğiniz konusunda size rehberlik edeceğiz.

Oldukça hızlı ve pratik demlemesi ile kısa sürede içmeye hazır hale getirebilirsiniz. Yeşil çayı french press ile demlemeyi tercih etmeniz çok daha iyi bir lezzet elde etmenizi sağlayacaktır. Gelin hep birlikte yeşil çay nasıl yapılır bakalım.

  • Öncelikli olarak suyunuzu kaynamaya başlayana kadar ısıtın. Daha sonra kaynayan suyunuzun altını kapatın ve birkaç dakikalığına soğumaya bırakın. Yeşil çay demlerken en çok dikkat etmeniz gereken nokta yeşil çayınızın kaynar suyla direkt temas edip haşlanmamasıdır.
  •  Soğumaya bıraktığınız suyu 5 dakika sonra alın ve demleme kabınızın içindeki yeşil çayların üzerine dökün.
  •  Eğer french press ile demlemeyi tercih ediyorsanız, french pressinizi önceden ısıtın bu yöntem daha iyi bir demleme elde etmenizi sağlayacak.
  •  Suyla buluşturduktan sonra demleme süresinizi uzun tutmayın. 5 dakika güzel bir yeşil çay için yeterli olacaktır.
  •  Damak zevkinize göre içine ekleyebileceğiniz birkaç damla limon veya tarçınla da kendi dokunuşunuzu yapabilirsiniz.

İşte yeşil çay nasıl yapılır sorusunun cevabı bu kadar basit. Hızlı bir şekilde içebileceğiniz ve sağlık anlamında vücudunuza birçok faydası olan bu içeceği yapmaya başladıktan 10 dakika sonra tüketmeye başlayabilirsiniz. Yemekten bir iki saat önce ya da aç karnına tüketmeniz vücudunuz için çok daha faydalı olacaktır.

yeşil çay yaprağı
Ek olarak french press ile demlemeyi tercih ederseniz ihtiyacınız olan tüm kahve demleme yöntemlerine Mocaco Coffee üzerinden ulaşabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?

yaprak olarak demlenmiş yeşil çay

Yeşil çayı nasıl demlemeniz, demlerken nelere dikkat etmeniz etmeniz gerektiğini öğrendiniz, şimdi bu muhteşem içeceğin faydalarına geçebiliriz. Hem keyifli bir içecek tüketeceğiniz he de tüketimini günlük rutininize oturttuğunuz zaman sonucunu vücudunuzda görebileceğiniz bu faydalar ile daha sağlıklı bir vücuda sahip olacaksınız.

1. Beyninizi Hareketlendirir

Günlük tüketilen diğer içeceklerin aksine sadece enerjinizi yükseltip ayakta tutmanın dışında da faydaları olan yeşil çayın en önemli faydalarından birisi beyin fonksiyonlarını güçlendirmesidir. Kahveler kadar yüksek miktarda kafein içermemesine rağmen vücudunuzda uyarıcı etki göstermesi önemlidir.

İçerdiği L-theanine maddesi ile stresten uzaklaşarak gevşemenizi sağlar. Aynı zamanda tükettiğinizde hissedeceğiniz gibi yorgunluğunuzu alır ve dinçlik sağlar.

2. Yağ Yakımını Hızlandırır

demlenmiş yeşil çay

Daha önce de bahsettiğimiz gibi tok ya da yemekten bir iki saat önce tüketmeniz gereken yeşil çayın herkes tarafından bilinen faydalarından birisi de yağ yakımını hızlandırmasıdır. İçerdiği kafein ve kateşinler birleşerek vücudunuzun kilosunu korumasını, kilo kaybı için de yağ yakımını hızlandırılmasını sağlar. Aynı zamanda kalorisinin de neredeyse sıfıra yakın olmasıyla da kilo problemi yaşayanlar için oldukça ideal bir içecek konumundadır. Özellikle zayıflamak için diyet yapanların listesinde her zaman yer alır.

3. Biyoaktif Bileşenler İçerir

Yeşil çay demlendikten sonra da birçok sağlıklı bileşen içerir. İçerdiği bileşenlerden polifenoller iltihabı azaltmak ve kanserle savaşmaya yardımcı olmak gibi faydalara sahiptir. Aynı zamanda sahip olduğu diğer birçok antioksidan sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu mikro besin ögelerine olan gereksinimi karşılar.

4. Dişlerinizi de Korur

yeşil çay yaprakları ve bardakta demlenmiş yeşil çay

İçerdiği florür sayesinde diş bakterilerinin oluşmasını engelleyen yeşil çay aynı zamanda ağız kokusuna da engel olur. Diş plaklarına karşı da oldukça etkili olmasıyla her gün içilen bir bardak yeşil çay ağız sağlığınıza oldukça iyi bir katkıda bulunacak.

5. Diyabete Karşı Etkilidir

Beslenme alışkanlıklarının değişmesi ve fazla kilonun yaygın hale gelmesiyle diyabet hastası oranı oldukça hızlı artmaya başladı. Araştırmalar, yeşil çay tüketimi ve şeker hastalığı arasında ters bir orantı olduğunu söylüyor. Yapılan çalışmalar sonucu yeşil çayın kan şekerini düşürücü etkisini kanıtlayarak, diyabet için etkili olabileceğini göstermiştir.

6. Kalp Sağlığını İyileştirir

yeşil çay içen kadın

Dünyada çok fazla insanın şikayet ettiği birçok kalp problemlerine olan olumlu etkisiyle de sağlığa oldukça faydalı olduğunu söylemek doğru olur. İçerdiği flavonoid isimli antioksidan sayesinde kolesterolü düşürdüğü, kanın pıhtılaşmasını ve kalp krizi riskini azalttığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır

Kahve uzmanı Mocaco Coffee olarak bu yazımızda yeşil çay nasıl yapılır, faydaları nelerdir sorularına yanıt aradık. Sağlığa birçok faydası bulunan, oldukça pratik şekilde hazırlanabilecek yeşil çay ile siz de uzun kullanımlarınız sonucu bu faydaları deneyimleyebilirsiniz.
demlenmiş yeşil çay ve yeşil çay yaprakları
Siz de Mocaco Coffee’nin özenle müşteriyle buluşturduğu yeşil çay siparişi verebilir, bu enfes lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Aynı zamanda Kahvenin Mutlaka Bilinmesi Gereken 12 Faydası başlıklı içeriğimizi okuyabilir diğer birçok yazımızı yer aldığı kahve rehberini ziyaret edebilirsiniz.

Önceki Makale Flat White Nedir? Adım Adım Flat White Tarifi