Türk Kahvesi Zayıflatır Mı? - Mocaco Coffee

Türk Kahvesi Zayıflatır Mı?

Eğer kilonuzu korumaya ya da fazla kilolarınızdan kurtulmaya çalışıyorsanız sizler için çok faydalı olacağını düşündüğümüz bir öneri ile karşınızdayız: Türk kahvesi! Türk kahvesi zayıflatır mı, kaç kalori gibi sorular kahve tüketmeyi seven ve Türk kahvesinin yararları hakkında bilgi sahibi olanların gündeminde popülerliğini korumaya devam eden konulardan.

Kalp dostu olmasından, depresyona iyi gelmesine; bağışıklık sistemini güçlendirmesinden sindirim sistemini düzenlemesine kadar çok yönlü faydaları ile öne çıkan Türk kahvesi, kilosunu korumak isteyenlerin de imdadına yetişiyor.

Eğer siz de Türk kahvesi zayıflatır mı, Türk kahvesi ile zayıflamak için ne yapmalı ya da Türk kaç kalori gibi soruların yanıtını merak ediyorsanız

Merakınızı Gideriyoruz: Türk Kahvesi Zayıflatır Mı?

bir fincan Türk kahvesi ve yanında bir tabak lokum

Uzun yıllar boyunca devam eden serüveni ile Türk kültürünün paha biçilemez içeceklerinden biri haline gelen Türk kahvesi, faydaları ve lezzetiyle de vazgeçilmezler arasında. Hemen herkesin severek ve neredeyse her gün tükettiği bu enfes içecek, formunu korumak isteyenlerin de ilk tercihlerinden biri.

Hayatın yoğun temposunda kendimize vakit ayırmakta zorlandığımız; beslenmemize gereken özeni gösteremediğimiz ve zararlı atıştırmalıkların dozunu kaçırdığımız zamanlar olabiliyor.

Kimi zaman yaşadığımız dönemin empoze edilen güzellik algısı, kimi zaman da sağlık ile ilgili çeşitli nedenler, kilo vermenin en önemli gerekçesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki Türk kahvesi gerçekten de zayıflatır mı?

Türk kahvesinin kilo vermeye yönelik etkilerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Doğrudan zayıflatıcı etkisi olmasa da metabolizmayı hızlandırması nedeniyle Türk kahvesinin kilo vermek isteyen kişiler tarafından tercih edilmesinin yanlış olmayacağını söylemek mümkün.
  • Türk kahvesi ve metabolizma ilişkisini biraz daha ayrıntılı bir biçimde ele alacak olursak, metabolizmanın hızlı olması kalori yakımını da hızlandıracaktır. Türk kahvesi de metabolizma hızını arttırdığından kilo vermeye yardımcı bir içecektir.
  • Elbette kalori ve yağ yakımını destekleyici özellikleri, Türk kahvesinin kilo vermeyi desteklemede yeterli olduğunun bir göstergesi değildir. Yapılan diyetin çeşitli fiziksel egzersizler ile desteklenmesi etkilerini çok daha kısa sürede göstermesine ön ayak olabilir.
Bir tepsinin içindeki bakır Türk kahvesi fincanları

Tüm bu bilgiler ışığında gördüğünüz gibi diyetinizi Türk kahvesi ile destekleyebilir; çok daha kısa bir süre içerisinde fazla kilolarınızı kontrol altına alarak ideal kilonuza ulaşabilirsiniz. Öte kilo vermek istiyorsanız kahveyi tüketim şekliniz de büyük önem taşıyor.

Eğer kilo vermek istiyorsanız şekerli kahveden uzak durmalı ve Türk kahvesi tüketmeye özen göstermelisiniz. Sade Türk kahvesi, kalori miktarı düşük olduğundan aşırıya kaçmadan tüketildiği takdirde kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Sonuç olarak kilo vermek isteyen kişilerin bu süreçte düzenli olarak kalori miktarı düşük olan besinleri tercih etmeleri; uyum sağlayabilecekleri bir diyet programı oluşturmaları ve bu plana eksiksiz uygulamaları gerekiyor.

Artık yeterli miktarlarda ve doğru şekilde tüketildiği takdirde bir fincan Türk kahvesinin kilo vermek isteyenlere yönelik olumlu etkileri olduğunu biliyorsunuz. Peki ama tüketilmesi önerilen sade Türk kahvesi kaç kaloridir?

Türk kahvesi zayıflatır mı sorusunu yanıtladık. Yazımızın bundan sonraki bölümünde sade Türk kahvesi kaç kalori sorusunun yanıtını öğreneceksiniz.

Türk kahvesinin kültürel yönü ve onu özel kılan özellikleri ile ilgili bilgi edinmek isterseniz Türk Kahvesi Hakkında Bilmedikleriniz başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Sade Türk Kahvesi Kaç Kalori?

masanın üzerindeki bir fincan Türk kahvesi ve bakır cezve

Diğer kahve çeşitlerinde olduğu gibi bir içeceğin kalori miktarı, aslında içerisinde bulunan şeker miktarı ile yakın ilişkilidir. Bu yüzden de kilo vermek isteyenler eğer kahvenin bu yönünden faydalanmak istiyorlarsa kalori miktarı yüksek olan şekerli Türk kahvesi yerine, sade Türk kahvesi tüketmelidir.

Diyet programına ara öğün olarak ekleyebileceğiniz bir fincan sade Türk kahvesinin kalori miktarı 7 kcal’dır.

Türk kahvesinin kalori miktarı kadar besin değerleri hakkında da bilgi sahibi olmak; eğer diyet listenizi kendiniz hazırlıyorsanız faydalı olabilir. Bu doğrultuda bir fincan sade Türk kahvesinin besin değerlerine bakacak olursak, 0.06 g karbonhidrat; 0.42 g protein; 0.52 g yağ; 2.63 g lif ve 0 mg kolesterol içermektedir.

Diyette Türk Kahvesi Ne Zaman İçilir?

Diyet yapanlar için günlük beslenme planı oluşturmak ve buna olabildiğince uyum sağlamak önemli. Bu doğrultuda Türk kahvesi tüketiminin de belli saat aralıklarında yapılması daha faydalı olacaktır.

Özellikle zayıflamak isteyenlerin kahvaltı ve akşam yemeklerinden sonra Türk kahvesi tüketmeleri önerilmektedir. Geç saatlerde içilen Türk kahvesi uykusuzluğa neden olacağından uyku döngüsünü olumsuz yönde etkileyebilir.

Diyet yapanlar için sağlıklı gıdalarla ve doğru miktarlarda beslenmek kadar kritik olan bir diğer konu da bu süreçte düzenli olarak spor yapmak ve uyku kalitesine özen göstermektir. Bu anlamda uyku düzenini olumsuz yönde etkileyecek davranışlardan olabildiğince kaçınmak gerekir.

Tüm bunlara ek olarak kilo verme sürecinde yaptığınız egzersizlerde daha fazla yağ ve kalori yakmak için spor saatinden yaklaşık yarım saat öncesinde bir fincan Türk kahvesi tüketebilirsiniz.

gümüş tepsi ve gümüş fincanların içinde bulunan Türk kahveleri

Bu yazımızda sizler için Türk kahvesi zayıflatır mı sorusunu yanıtladık Son olarak afiyetle tüketebileceğiniz taze ve kaliteli Türk kahvesi siparişleriniz için kahve uzmanı Mocaco Coffee’yi tercih edebileceğinizin de altını çizelim.

Mocaco Coffee’nin en çok tercih edilen ürünlerinden biri olan taze çekilmiş Türk kahvesi ile hem sevdiklerinizle yaptığınız keyifli sohbetlere tat katabilir hem de Türk kahvesinin kilo vermeye yönelik faydalarından yararlanabilirsiniz.

Yalnızca kültürel yönü değil mucizevi etkileri ile de öne çıkan kahve ile ilgili bilmedikleriniz için Kahve Nasıl Yetişir? Kahveye Dair Merak Ettikleriniz başlıklı yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kahve konusundaki uzmanlığımız ile sizler için hazırladığımız diğer yazılarımız için Mocaco Blog’u sık sık ziyaret etmeyi unutmayın.

Önceki Makale Flat White Nedir? Adım Adım Flat White Tarifi