Türk Kahvesi Yanına Yakışacak 11 Leziz İkramlık - Mocaco Coffee

Türk Kahvesi Yanına Yakışacak 11 Leziz İkramlık

Lezzeti ile yüzyıllardır hayatımızda olan, her fincanı ayrı bir mutluluk kaynağı olan Türk kahvesi… Keyifli zamanlara eşlik eden bu lezzetli içecek, tek başına olduğu kadar kahve yanı ikramlık ürünlerle de eşsiz bir sunum oluşturuyor.

Bayramlarda ve özel günlerde, evinize gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz Türk kahvesi; özellikle bol köpüklü olduğunda adeta görsel şölen yaşatıyor. Bununla birlikte bol köpüklü Türk kahvesine eşlik edecek kahve yanı ikramlıklar ise kahve keyfini en üst noktaya taşıyor.

Kahve uzmanı Mocaco Coffee olarak hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli kahve yanı ikramlıklara yer veriyor olacağız. O halde gelin, Türk kahvesi sunumunu en etkili hale getirecek kahve yanı ikramlık çeşitleri nelerdir birlikte bakalım!

Türk kahvesi sunumları hakkında ilham veren fikirler için Misafirleriniz İçin 4 Farklı Türk Kahvesi Sunumu başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Osmanlı Dönemi’nden beri hayatımızda olan Türk kahvesi, gerek sunumu ile gerekse hazırlanışı ile kültürümüzün önemli motiflerinden bir tanesidir. Eve gelen misafirlere ikram edilen Türk kahvesi, şık bir sunum ile birlikte misafirlerinizin daha değerli hissetmesine katkıda bulunur. Peki misafirlerinizin bayılacağı kahve yanı ikramlık çeşitleri nelerdir?

İşte Türk kahvesi yanında ikram edebileceğiniz 11 farklı öneri!

1. Lokum

Asırlardır hayatımızda olan lokum, Türk kahvesinin yanına en çok yakışan kahve yanı ikramlıklardan bir tanesidir. Lokum, kültürümüzde özel bir yere sahip olduğu için Türk kahvesi ile ikram edildiğinde geleneksel Türk damak tadını en güzel şekilde yansıtır.

Sade, kaymaklı veya Antep fıstıklı… Sayısız lokum çeşidi bulunur. Üstelik lokum çeşitlerinin her biri de Türk kahvesi ile enfes uyumu yakalar. Bu nedenle Türk kahvesi yanında hoşunuza giden lokum çeşitlerinden istediğinizi tercih edebilirsiniz.

2. Çikolata

hediyelik kahve yanı çikolata paketi

Taze çekilmiş Türk kahvesi ve bir parça çikolata… Kahvenin yanına en çok yakışan ikramlıklardan biri lokumsa diğeri de kesinlikle çikolata! Bitter, sütlü ve beyaz; bir parça çikolata ile Türk kahvesini enfes bir deneyim haline getirebilirsiniz.

Bu noktada küçük bir öneride de bulunmak isteriz. Eğer şekerli Türk kahvesi hazırlıyorsanız, sunumda bitter çikolataya yer verebilirsiniz. Öte yandan şekersiz Türk kahvesi ile sütlü çikolata çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

Ek olarak, birbirinden lezzetli ve kaliteli çikolatalar için alışverişinizi Mocaco Coffee üzerinden yapabileceğinizi de belirtelim.

3. Kahve Draje

Kahve draje, Türk kahvesi ile birlikte en çok tercih edilen ikramlıklardan bir tanesidir. Küçük olması sayesinde harika bir sunum hazırlamanıza yardımcı olan kahve drajeyi, bayramlarda veya sıradan herhangi bir günde misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Çikolatanın başka bir versiyonu olan draje, içindeki kahve çekirdeği ile Türk kahvesinden aldığınız tadı da artıracaktır.

4. Baklava

geleneksel türk kahvesi fincanında türk kahvesi ve yanında ikramlık baklava

Baklava, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlıları arasında yer alır. Çıtır kabuğu, fıstıklı ve cevizli alternatifleri ile bayram tatlısı olarak da bilinir. Tadı ile hayranlık uyandıran bu tatlı, küçükten büyüğe herkesin favorisi olarak gösterilir. Özellikle eski bayramlarda sıklıkla tercih edilen baklava, bugün de bayrama gelen misafirleriniz için Türk kahvesi yanına yakışan lezzetli bir ikramlık olabilir. 

5. Hurma

Hem sağlıklı hem de lezzetli olması nedeniyle kahve yanı ikramlık ürünler içerisinde en sevilenlerden bir tanesi de hurma olarak karşımıza çıkar. Üstelik hurmanın içindeki doğal şeker, Türk kahvesi keyfinizi artırdığı gibi kilo alımına da neden olmuyor. Bu nedenle diyet yapan misafirleriniz için harika bir sunum oluşturuyor.

Ayrıca Ramazan ayının sevilen atıştırmalıklarından bir tanesi olduğu için iftar sonrası sevdiklerinizin Türk kahvesi keyfini artırarak Ramazan’ı en güzel haliyle hissettiriyor.

6. Kuru İncir

kuru incir ve türk kahvesi sunumu

Kuru incir, Türk kahvesi yanına yakışan ikramlıklar arasında doğallığı ile ön plana çıkar. Hurma gibi sağlıklı bir ikramlık alternatifi olan kuru incir, aynı zamanda oldukça lezzetlidir. Eğer siz de Türk kahvesi yanında kuru incir sunmak isterseniz, kuru inciri küçük parçalara bölmeyi deneyebilirsiniz. Böylece misafirleriniz için lokmalık, küçük ikramlıklar oluşturabilirsiniz.

7. Makaron

Gelenekselin dışında bir lezzet için kahve yanı ikramlık olarak makaron tercih edebilirsiniz. Fransa’nın meşhur tatlılarından bir tanesi olan makaron, yumuşacık lezzeti ile hemen herkesin bayılacağı bir tada sahiptir.

Ayrıca makaronun, zevkinize hitap edebilecek birçok çeşidi vardır. Kahveli, çilekli veya vanilyalı; beğendiğiniz tatlardan istediğinizi seçebilir, görsel açıdan tatmin edici bir sunum hazırlayabilirsiniz.

8. Marzipan

türk kahvesi ve ikramlık marzipan

Badem ezmesi olarak da bilinen marzipan, İtalyanca “şeker kutusu” anlamına gelir. Şeker ve badem ezmesi ile yapılan bu tatlı, her ne kadar badem ezmesi olarak bilinse de badem ezmesine göre daha farklı tada sahiptir.

Tadı oldukça şekerli olan marzipan, Türk kahvesi yanında tüketebileceğiniz eşsiz lezzetlerden bir tanesidir. Ancak marzipan ile birlikte sunacağınız Türk kahvesini, şekersiz hazırlamanızı tavsiye ederiz. Bu sayede şekeri, dengeli biçimde tüketmiş olursunuz.

9. Ekler Pasta

Bir Fransız lezzeti olan ekler, Türk kahvesi yanına yakışan ikramlıklardan bir diğeridir. Kreması ile hayranlık uyandıran bu tatlı, kendine has şekle ve lezzete sahiptir. Sunum ve servis kolaylığı ile pratik bir tatlı çeşidi olduğundan Türk kahvesi yanında sıklıkla tercih edilir.

10. Lokmalık Kurabiye

türk kahvesi yanında ikramlık lokmalık kurabiye

Sadece ülkemizde değil aynı zamanda dünyada da oldukça sevilen kurabiye, çıtır çıtır lezzeti ile 7’den 70’e herkes tarafından beğenilir. Türk kahvesi yanına yakışan lokmalık kurabiyeler, yumuşacık tadı ile kahvenin boğazınızdan akıp gitmesine yardım eder. Özellikle tereyağlı ve fındıklı lokmalık kurabiyelere şans vermenizi tavsiye ederiz.

11. Kestane Şekeri

Kültürümüzün ön plana çıkan tatlarından kestane şekeri, Türk mutfağına aşina olan herkesin bildiği bir tattır. Yüksek potasyum oranı sayesinde keyifle tüketebileceğiniz kestane şekerini, Türk kahvesi yanına ikramlık olarak tercih edebilirsiniz. Bu sayede çoğu şekerli gıdaya göre daha sağlıklı bir ikramlık sunabilirsiniz.

Bu yazımızda misafiriniz geldiği zaman servis edebileceğiniz kahve yanı ikramlık önerilerinde bulunduk. Özellikle bayramlarda ve özel günlerde yararlanabileceğiniz kahve yanı ikramlıklar sayesinde misafirleriniz için en güzel sunumları hazırlayabilirsiniz.

Bu noktada yukarıda belirttiğimiz kahve yanı ikramlık fikirlerinden ortama en uygun olanı tercih edebilir ve hazırlamış olduğunuz enfes Türk kahvesi ile sunum yapabilirsiniz.

Söz konusu kahve siparişleriniz için kahve uzmanı Mocaco Coffee’yi tercih edebilirsiniz. Ayrıca Türk kahveleri arasında yer alan dibek kahvesi ve damla sakızlı Türk kahvesi çeşitlerine de göz atabilirsiniz!

Türk kahvesi çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak için Keyifle Yudumlayacağınız Türk Kahvesi Çeşitleri adlı içeriğimizi de okuyabilirsiniz.

Önceki Makale Kapsül Kahve Nedir? Kapsül Kahve Makinesi Önerisi