Flat White Nedir? Adım Adım Flat White Tarifi - Mocaco Coffee

Flat White Nedir? Adım Adım Flat White Tarifi

Son birkaç senedir popülaritesi artmaya devam eden kahvelerden biri hiç şüphesiz flat white olmaktadır. Adı da tadı da tamamen kendine has halde olan bu kahveyi ev konforunda lezzetli bir tarif ile hazırlamaya ne dersiniz? Bugün sizlere harika bir flat white kahve tarifi veriyor olacağız. İşte bu enfes içeceği hazırlamanız için bilmenizi istediğimiz ipuçları!

yeşil fincanda kalpli kahve

Flat white nedir sorusunu yanıtlayarak başlayalım istedik. En net cevabı ise şu şekilde verebiliriz: 1-2 atışlık espresso üzerine mikro köpüklü sütün eklenmesi ile hazırlanan kahve çeşididir. Bu kahve demleme şeklini ilk hangi ülkenin bulduğu belli değildir. Yeni Zelanda da, Avustralya da cevaplar arasında yer alır. Hangisinin doğru olduğu ise hiçbir zaman bilinmez.

Adım Adım Flat White Tarifi Nasıl Yapılır?

 

beyaz fincanda üzerinde çiçekli kahve

Sıra flat white nasıl yapılır sorusunun yanıtını vermeye geldi. Bu kahveyi hazırlayacağınız zaman mikro köpük kullanmalısınız. Yapımı esnasında espresso ve sütün birbiri ile bütünleşmesi sağlanır. Süt tek bir noktadan dökülür. Geniş değil tam aksine yoğun köpükler meydana getirmelisiniz. Sıkıştırma tekniğinden yararlanarak kahvenin köpük yoğunluğunu arttırabilirsiniz. 

Birkaç adımda lezzetli mi lezzetli şekilde bu özel kahve türünü hazırlamanız mümkündür. O halde şu şekilde sıralayabiliriz:

İlk Adımda Espresso ile Ön Hazırlığı Gerçekleştirin

İlk adımınızda espresso ile ön hazırlığınızı yapmalısınız. Kusursuz bir espresso hazırlamak adına kahve makinesi kullanmanızı öneririz. Espresso tarifini de kısaca şu şekilde vermiş olalım: Kahve makinesinde ince öğütme derecesini ayarlamalısınız. Bu şekilde çekirdek kahvelerin aromasının bozulmasını önlersiniz. Enfes lezzete şimdiden hazır olun!

İkinci Adımda Sütü Hazırlamalısınız

Sütün hazırlanması işlemini halletmelisiniz. Espressoyu hazırlamanız akabinde kabarcıksız, kalın yapıda bir mikro köpük elde edin. Kahve makinesinin sistemini fazla sulardan tamamen arındırmayı unutmayın. Ardından buhar çubuğunu kullanabilirsiniz. Çubukla işiniz bittiğine göre artık sütün altına batırarak buharlayıcıya basınç verebilirsiniz. Sütün yüzeyinde buhar çubuğunun ayarlarıyla oynayarak germe işlemi yapabilirsiniz. Böylelikle sütün hacmi artar.

Üçüncü Adımda Süt ve Kahveyi Buluşturun

Ufak köpük kabarcıklarını sütün hacmi hemen hemen üçte iki kadar artınca kahveye dahil edebilirsiniz. Bunun için buhar çubuğunu daha fazla süte batırın. Kontrollü işlem yapmak adına termometre de kullanmayı unutmayın.

Dördüncü Adımda Sütü Kadifemsi Hale Getirin

Flat white yapımına dördüncü adımla devam ediyoruz. Bu adımda sütün sıcaklığı 70 derecede kalmak durumundadır. Ardından sütlük olarak da bilinen kısmı birkaç defa döndürmek lazımdır. Uygulama neticesinde sütün kadifemsi bir yapıya kavuştuğunu parlamasından anlıyoruz.

Beşinci Adımda Kahveyi Leziz Bir Şekilde Sunabilirsiniz!

Sıra en güzel adıma geldi: Kahveyi servis edebilirsiniz. Sütü espresso üzerine azar azar dökün. Tabii bu adımda yapmanız gereken şey bardağın tam ortasından sütü eklemektir. Dilerseniz ve vaktiniz de varsa kahveyi süsleyebilirsiniz. Böylelikle harika bir sunum yapmış olursunuz. 

NOT: Ayrıca havalar ısınınca iced flat white kahve hazırlamak istiyorsanız sütü sıcak değil soğuk kullanmalısınız. Diğer oranları da aynı tutabilirsiniz. Çikolata ekleyerek daha tatlı ve yoğun bir kahve meydana getirebileceğinizi de eklemiş olalım. Flat white tarifini bu şekilde dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. 

Nefis kahveler hazırlamak istiyorsanız Mocaco Coffee tarafından sizler için özenle sunulan çekirdek kahve çeşitlerini de bir inceleyin deriz. Taptaze çekirdek kahvelerin kendine has tadını denediğiniz andan itibaren çok beğeneceğinizden de eminiz.

Flat White Kaç Kalori?

 

elinde fincan olan zayıf kadın

Flat white kaç kalori sorusunu çok sık duyuyoruz. Eğer diyetteyseniz ve siz de bu tür konularda dikkatli olmak istiyorsanız size bu kahvenin kalorisini söyleyelim: Eğer yağsız sütle yapılmışsa bir bardağı 63, yarım yağlı süt ile 87 ve yağlı süt ile de 108 kaloridir. Tercihinizi bu üç süt türünden birine göre yapabilirsiniz. 

Çok kalorili olmama nedeni sert olmamasındandır. Flat white sert mi sorusunu da bu şekilde yanıtlamış oluyoruz. Siz de yoğun tada sahip yumuşak içimli ve lezzetli kahveler tüketmeyi seviyorsanız doğru yerdesiniz. Bu kahve tam sizin zevklerinize uygun şekilde hazırlanıp sunuluyor.

Flat White Latte Farkı Nedir?

 

bardakların içinde soğuk flatwhite

Bu iki kahve birbirine benzer, bunu kabul ediyoruz. Ancak latte, diğerine göre daha az sütle hazırlanmaktadır. Latte için 50 ml espresso kafidir. Lattenin kahve tadı daha az yoğunluktadır. Temel farkları bu şekilde sıralayarak sizlere bilgi vermek istedik.

Cortado Flat White Farkı Nedir?

 

cam bardakta kahve yanında kahve çekirdekleri

Günümüzde birçok kişi cortado ve flat white farkını merak ediyor. Her ikisinin de malzemeleri birbiri ile aynıdır. Temel farkları ise malzemelerin miktarıdır. Cortado her zaman eşit miktarda kahve ve sütten hazırlanır, diğeri ise çeşitli oranlara göre hazırlanıp sunulur. İkisini sık sık karıştıran bireyler de vardır ancak farklı kahvelerdir. Bunu da belirtelim isteriz. 

Bu içerikte sizlere flat white nedir sorusunun yanıtlarını verirken adım adım bu kahveyi nasıl hazırlayabileceğinizi de anlatmış olduk. Umarız bu kahveyi çok beğenir ve sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketirsiniz. 

Kahve uzmanı Mocaco Coffee olarak sizlerin beğenisine sunduğumuz filtre kahve çeşitleri ile gününüze leziz bir mola vermeye ne dersiniz? Dilediğiniz zaman kahvelerimizi deneyimleyebilirsiniz.

Önceki Makale Frappe Nedir? 6 Adımda Evde Frappe Tarifi