
Çekirdek Tipi: Arabica Gövde: Yüksek Asidite: Orta İçim: Orta-Sert İşleme Süreci: Yıkanmış Nasıl Demlenmeli: Filtre Kahve Makineleri, French Pr...
Tüm Detayları GösterBirçok kişi için kahve, sabah rutinlerinin önemli bir parçası haline gelmiştir. Güne başlamanıza yardımcı olacak taze demlenmiş filtre kahve gibisi yoktur. Peki ama gerçekten de kahve sabah içilmesi gereken bir içecek midir? Yoksa akşam ya da gece mi içilmelidir? Bu içerikte, gün içinde kahve ne zaman içilmeli sorusunun yanıtlarını beraber keşfedeceğiz.
Sabahları kahve içmenin en güzel yanı, enerji ve üretkenliği tamamen artırmasıdır. Kahve, zihinsel anlamda uyanıklığın artmasını sağlayan ve bilişsel fonksiyonları iyileştiren kafeini içerir. Kafein tamamen doğal bir uyarıcı görevi görür. Odaklanmanız gereken bir iş varsa sabahları uyanır uyanmaz kahve içmeyi unutmayınız.
Beyinde yer alan dopamin salınımını uyarma konusundaki etkisi sayesinde kahvenin ruh haline iyi geldiğini biliyorsunuzdur. Stresi, kaygıyı en iyi şekilde azaltan kahve aslında kişinin kendini refah içerisinde hissetmesini sağlama konusunda oldukça iyidir diyebiliriz. Hatta düzenli şekilde kahve tüketen insanların depresyona daha uzak olduğunu fark etmişsinizdir. Kahve saatinizi belirleyerek siz de stresinizi azaltabilirsiniz!
Kafeinin fiziksel güç üzerinde pozitif etkisi vardır. Kahve, bedendeki adrenalin düzeyini artırır ve kişinin atletik performansını olabilecek en iyi şekilde destekler. O nedenle de günümüzde fitness gibi ağır sporlarla ilgilenen kişiler antrenman öncesi kahve içmektedir. Kahve ve spor daima birbiri ile bağlantılıdır.
Eğer siz de spordan önce kahve ne zaman içilmeli sorusunun yanıtını merak ediyorsanız şu şekilde anlatabiliriz: Spordan evvel 30-40 dakika önce kahve içerseniz yağ yakımını daha da desteklemiş olursunuz. Günümüzde birçok kişi spor öncesi kafein takviyesi alarak daha kısa sürede kilo kaybı yaşamaktadır.
Kahve, vücudun zararlı serbest radikallerden korunmasını sağlayan antioksidanlar içermektedir. Antioksidanlar; diyabet, kanser, kalp hastalıkları gibi rahatsızlıklar başta olacak şekilde birçok hastalığın önlenmesi konusunda da aktif rol oynamaktadır. Sabah vaktinde kahve içtiğinizde bedeninizin gücünü ve genel performansını artırmış oluyorsunuz.
Sonuca baktığımızda ise sabahları kahve tüketmenin zihinsel ve fiziksel açıdan sayısız fayda sağladığını görebiliyoruz. Siz de düzenli olarak sabahları kahve içerek bu yararları kendi bünyenizde en iyi şekilde görebilirsiniz.
Gece kahve içmenin zararları hakkında bilgi vermek istiyoruz. Kahve içmek dünya genelinde birçok insan için alışkanlık haline gelmiştir. Sabahları içilen kahve ne kadar faydalıysa geceleri içilen bir o kadar zararlı olabilir. Bunları şu şekilde özetleyebiliriz:
Gece vakti kahve tüketmenin asıl zararı, uyku düzenine olan etkisidir. Kafein, bedenin uykuya dalma kabiliyetini engeller. Bunun yanı sıra derin uyku miktarınızın azalmasına yol açar. Bu da bir sonraki gün kendinizi yorgun hissetmenize sebebiyet verir.
Kafeinin kaygıya iyi gelmediği biliniyor. Bu yüzden gece vakti kahve tüketmeniz halinde gevşemek zorlaşacaktır. Bunun yerine bitki çayı içerseniz problem yaşamazsınız. Özellikle kaygı bozukluğu yaşayan bireyler bu duruma dikkat etmelidir.
Reflü rahatsızlığına sahipseniz gece kahve tüketmeniz halinde rahatsız edici ağrılar yaşayabilirsiniz. Mide bulantısı, mide ekşimesi ve hazımsızlık gibi sayısız belirtiyi görebilirsiniz.
Kafeinin idrar söktürücü görevi vardır. Geceleri kahve tüketmek bu yüzden dehidrasyona sebep olacaktır. Yeteri kadar su içmemeniz halinde bu durumla karşılaşma olasılığınız bir hayli yüksektir diyebiliriz.
Vücudumuzun biyolojik saati olarak da tanımlayabileceğimiz sirkadiyen ritmin bozulmasına etki eden gece kahvesi; diyabet, obezite ve birçok kronik hastalığın oluşum riskini artırır. Sirkadiyen ritim, bedenimizin uyku ve uyanıklık döngülerini düzenlemektedir. O nedenle ritminin bozulmaması oldukça önemlidir.
Sonuca baktığımızda geceleri kahve tüketmenin insan sağlığına iyi gelmediğini görüyoruz. Siz de geceleri kahve tüketmeyi seviyorsanız yavaş yavaş bu alışkanlığınızı bırakmalısınız. Kendinizi sabahları kahve tüketmeye alıştırmalısınız. Kahve içme saatleri olarak sabah ve öğle saatlerini belirlemelisiniz.
Diyette kahve ne zaman içilmeli? Diyet yapıyorsanız kahve tüketiminizi zamanlamanız gerekir. Antrenmandan önce içebilirsiniz. Bunun yanı sıra sabah kahvaltıdan önce kahve içmek de faydalıdır. Ara öğünlerde de tüketebilirsiniz; günümüzde birçok beslenme uzmanı da bu şekilde tavsiye etmektedir. Tabii bu durumda krema ve şeker eklememeniz gerekecektir.
Türk kahvesi ne zaman içilir? Türk kahvesi, kahvaltıdan sonra içilebileceği gibi 08.00-09.00 ve 17.30-18.30 saatleri dışında da içilebilir. Türk kahveleri konusunda uzman hale gelen Mocaco Coffee’nin kahvelerini kesinlikle denemelisiniz. Gerçek Türk kahvesi geleneğinin verdiği mutluluğu hissedeceksiniz!
Filtre kahveyi günün dilediğiniz saatinde içebilirsiniz. Ancak siz yine de gece vakti içmemeye özen gösterin deriz. Bunun yerine daha erken saatleri tercih ediniz. Mocaco Coffee’nin dillere destan hale gelen filtre kahve çeşitleri arasından seçim yaparak keyfinizi daha da artırabilirsiniz.
Kahve ne zaman içilmeli sorusunu detaylarıyla cevaplandırmış olduk. Diğer içeriklerimizde görüşmek üzere; bol kahve içtiğiniz günler dileriz!