Misafirleriniz İçin 4 Farklı Türk Kahvesi Sunumu - Mocaco Coffee

Misafirleriniz İçin 4 Farklı Türk Kahvesi Sunumu

"Nerede o eski bayramlar..." klişesiyle başlamak istemezdik fakat bugün blogumuzun konuğu eski bayramların vazgeçilmez ikramı: Türk Kahvesi.

Yemekten önce, yemekten sonra, öğle aralarında... Türk Kahvesi için aslında hepimizin tercih ettiği, farklı zaman dilimleri var. Günlük rutinlerimiz arasında olan Türk Kahvesi keyfi, bayram ziyaretlerindeki ikramlar arasında da ayrı bir önem taşıyor. 

ogutulmus turk kahvesi

Bayramda kıyafetimize, dış görünüşümüze dikkat ettiğimiz gibi, misafirlere ikram edilecek yiyecek ve içeçekleri de özenle sunarız. Kahvemiz için seçeceğimiz fincan takımı ve tepsisi de oldukça önemli. 

turk kahvesi bayram
Misafirlerinizi önce kokusuyla sonra lezzetiyle etkileyeceğiniz Türk Kahveleri için farklı sunum şekillerini sizler için listeledik. 

Bayramda Misafirlerinizi Etkileyecek Türk Kahvesi Sunum Örnekleri

1. Türk Kahvesi Ve Sodayı Bir Arada Sevenler

Soda ile yapılan Türk Kahvesini ve anlatılan yoğun köpük miktarını hepimiz bir tanıdığımızdan mutlaka duymuşuzdur. Bir de Türk Kahvesi'nin yanında su yerine soda servis etmek lezzeti ikiye katlıyor, hem de bayramda tatlıyı fazla kaçıran misafirler için rahatlatıcı olabilir. Soda ile sunum yaptığınızda, fincan ve tepsi tercihinizi daha geleneksel modellerden yana kullanmanızı tavsiye ediyoruz.  

sodali turk kahvesi

2.  Damla Sakızlı Su İle Türk Kahvesi Buluşması

Türk Kahvesinin en klasik sunumu kuşkusuz ki su ile servis etmek. Klasik görünümüne ufak bir dokunuş ile misafirlerimizin ilgisini çekebiliriz. Su içerisine atacağımız ham damla sakızının aroması harika bir aroma yaratacak. Aynı şekilde gül suyu ve damak tadınıza göre farklı taze meyvelerle de suyu renklendirebiliriz.

damla-sakizi

3. Geleneksel Tatlardan Vazgeçemeyenler İçin Şerbet

Bayramda misafirlerimizi geleneksel bir lezzetle buluşturmak istiyorsak Osmanlı Şerbeti bizim için en uygun tat olabilir. Osmanlı Şerbeti, kahvenin acılığını alıp ağızda hoş bir gül lezzeti bırakmasıyla oldukça fazla tercih edilir. Sunumunda ise bakır kaplar içerinde yer alan fincanlar kullanılarak otantik görünümü tamamlayabiliriz.

osmanli-serbeti


4. Kuru Buz İle Görsel Şölene Hazır Olun!

Kuru buz, karbondioksitin katı formudur. Ünlü kahve dükkanlarında, kahvenin yanında gelen su genellikle kuru buz ile servis ediliyor. Kuru buzun erimesi ile ortaya çıkan duman, görsel bir şölen yaratıyor.  Bayramda misafirlerinizi görsel olarak etkilemek istiyorsak, bir seçeneğimiz de kuru buz olabilir. :)

kuru buz

 

Tepsi ve fincanlarınızı da süsleyerek de şık sunumlar hazırlayabilirsiniz. Unutmayın,
kahve sevdikleriniz ile birlikte lezzetlenir. :)

Sevdiklerinizle birlikte bol kahveli, mutlu bayramlar dileriz. 


 

Önceki Makale Kapsül Kahve Nedir? Kapsül Kahve Makinesi Önerisi