bakımlı eller

Beyaz Kahve Nedir? Faydaları Nelerdir?

Beyaz kahve, son zamanlarda kahve severler arasında hayli popüler hale gelmiştir. Geleneksel kahvelerden farklı olan beyaz kahve, kavrulmuş kahve çekirdeklerinin tamamen çiğ ya da hafif kavrulmuş şekilde sunulduğu bir içecektir. Bu içecek; karakteristik açık rengi ve yumuşak içimi ile her daim öne çıkmaktadır. Ayrıca içerisinde yer alan kafein miktarı son derece düşük seviyelerdedir. Eşsiz özellikleri ile sağlığa sayısız yarar sunan beyaz kahveyi gelin yakından inceleyelim.

Beyaz Kahve Nedir?

Beyaz renk kahve; bildiğimiz Türk kahvesinin beyaz renkte ve daha hafif tatta olanıdır. Çok düşük sıcaklıklarda kavrulmuş kahve şeklinde de nitelenir. Günümüzde birçok kişi bu kahveyi yeni yeni tanımaya başlamıştır; geç popülarite elde etmiş bir içecektir. Ancak seveni çoktur. Beyaz kahvenin özellikleri dendiğinde ise akla her daim ilk gelen şey şudur: Yüksek kalorili bir içecek olmamasına karşın tatlandırıcılar ile servis edildiğinde kilo yapma ihtimali vardır. Kontrol bu durumda tamamen size kalacaktır.

Beyaz Kahve Faydaları Nelerdir?

konsantre olmuş bir adam

Beyaz olan kahve; serbest radikallerle savaşır, sindirim sorunlarını hafifletir, kişiye kendini zinde hissettirir ve her daim konsantrasyonu artırır.

1.    Antioksidan Açısından Zengindir

Beyaz renkte olan kahve içerisinde bol bol antioksidanın bulunması, vücuttaki serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı kişinin korunmasını sağlayan bir durumdur. Serbest radikaller; vücutta stres oluşumunu artırır ve hücre hasarına yol açar. Bu da yaşlanma etkilerini artırırken kanser ve kalp hastalıklarının ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Neyse ki beyaz olan kahvenin içerisinde yer alan antioksidanlar bu tür rahatsızlıkların oluşma ihtimalini azaltır.

2.    Sindirim Sorunlarını Hafifletir

Az kavrulmuş, rengi bembeyaz olan bir kahvenin sindirim sistemi üzerinde birtakım olumlu etkiler bırakabileceğini biliyor muydunuz? Bu kahve; içerdiği kafein sayesinde bağırsakların hareketlenmesini sağlayarak sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Kabızlık sorunu olan bireyler bu kahveyi makul seviyede tüketerek bu problemden kurtulabilir.

Dilerseniz Kahve Kavurma Teknikleri Nelerdir? başlıklı içeriğimizi de inceleyerek kahve kavurma konusunda daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

3.    Zindelik Verir

İçerdiği kafein ile kişiye enerji veren bu özel kahve, merkezi sinir sistemini uyarır. Böylelikle kendinizi daha zinde hissedersiniz. Tabii bu etki bireyden bireye değişecektir. Herkesin aynı etkiyi görmesi imkansızdır. Aşırı tüketmeniz halinde uyku düzeniniz bozulabilir bu yüzden günde bir küçük fincan kadar içmeniz yeterli olacaktır.

4.    Konsantrasyonu Artırır

Kafeinin odak artırma gücünü inkar etmek imkansızdır. Kafein, beyindeki birçok zararlı hormonu bloke ederek uyanıklığı artırır ve dikkat süresinin uzamasını sağlar. Zihinsel performansı artırma konusunda birebirdir.

Leziz mi Leziz Beyaz Kahve Tarifi

kahve hazırlayan kadın

Hem pratik hem de tadına doyum olmaz bir kahve tarifi istiyorsanız bu tarifi mutlaka uygulamalısınız!

Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı kadar süt
  • 1 yemek kaşığı beyaz renkte az kavrulmuş kahve (tercihen Türk kahvesi)
  • 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker (isteğe göre artırılabilir ya da tamamen çıkarılabilir)

Nasıl Yapılır?

  1. Bir cezveye sütü ekledikten sonra orta ateşte ısınmasını sağlayın.
  2. Sütü kaynatmayın, sadece ısıtın.
  3. Isıttığınız sütün üzerine toz şeker ilave edebilirsiniz. Fakat bu kahvenin geleneksel lezzetini deneyimlemek istiyorsanız şeker kullanmamanız gerektiğini biliniz.
  4. Farklı bir cezveye Türk kahvesini ekleyin.
  5. Süt ısınınca, kaynar suyla dolu bir su bardağı içerisine cezveyi yerleştirerek karışımı sıcak suda çırpın.
  6. Hemen hemen on dakika süresince çırptıktan sonra süt kabararak kremamsı bir kıvam alınca sütü Türk kahvesinin üzerine dökün.
  7. En son ise karışımı nazik hareketlerle karıştırarak bembeyaz, kendine has kahvenizi sıcak biçimde servis edin. Afiyet olsun!

Siz de bu özel ve güzel tarifte kullanacağınız kahveyi Mocaco Coffee’nin Türk kahveleri arasından seçebilirsiniz. Hoşça kalın!

Önceki Makale Evde Süt Nasıl Köpürtülür? Süt Köpürtmenin Püf Noktaları
Sonraki Makale Doldurulabilir Kahve Kapsülü Nedir? Nasıl Kullanılır?