Kahveseverler Buraya: Yeşil Kahve Faydaları Nelerdir? - Mocaco Coffee

Kahveseverler Buraya: Yeşil Kahve Faydaları Nelerdir?

Yeşil kahve faydaları, zayıflama ve sağlık ile ilgili konularla ilgilenen birçok kişinin son zamanlarda sık aradığı konular arasında yer almaktadır. Kahve, şüphesiz dünya genelinde en sık tüketilen içeceklerden biridir. Sabahları güne enerjik başlamak, gün boyunca ihtiyacınız olan enerjiyi koruyabilmek için bir fincan kahve içmek en sık başvurulan yöntemlerdendir. 

Günümüzde birçok farklı kahve çeşidi bulunmaktadır. Sağlığa yararlı birçok özelliği bulunan yeşil kahve de  bu özelliğiyle son yıllarda popülerliği artan kahve çeşitlerindendir. Yeşil kahve içmek, metabolizmayı hızlandırmaktan stresi yenmeye, kilo vermeye, aktif ve canlandırıcı hissetmenize yardımcı olabilir.

Kahve Uzmanı Mocaco Coffee ailesi olarak hazırladığımız içeriğimizde oldukça merak edilen yeşil kahve faydalarının neler olduğundan bahsedeceğiz. Tıpkı yeşil kahve gibi birçok faydaya sahip bir diğer içecek olan yeşil çay hakkında bilgi sahibi olmak için Yeşil Çay Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Bu işlem uygulanmadığında elde edilen yeşil kahvenin içinden çıkan özüt birçok faydaya sahip olarak giderek artan bir popülerliğe sahiptir. Yeşil kahve de kavrulmuş kahve gibi sıcak bir içecek yapmak için kullanılabilir.

Yeşil kahve, çok daha hafif bir tada sahip olduğu için alışılan kahve tadına sahip değildir. Kahveden daha çok bitki çayına benzer tadı olan yeşil kahve, kavrulmuş kahveler ile aynı kökten gelse de yapısal olarak değişmediğinden dolayı daha farklı özelliklere sahiptir.

Kavrulma işleminden dolayı besin değeri düşen kahve çekirdeklerinin aksine hiçbir işleme tutulmayan yeşil kahve saf haliyle kupaların içini doldurarak lezzetlendirmektedir.

Son yıllarda popülerleşmesinin sebepleri arasında kilo verdirmeyi hızlandırması, vücut direncine katkıda bulunması gibi sebepler bulunan yeşil kahve faydaları saymakla bitmese de birkaç önemli özellik bu mucizevi içeceğin öne çıkmasına sebep olmuştur.

Yeşil Kahvenin Faydaları

tahta kaşık ve teneke kutu içerisindeki yeşil kahve çekirdekleri
Çoğu insan tüketmek için kavrulmuş Arabica veya Robusta çekirdekleri ile yapılan kahveyi tercih eder ancak yeşil kahve faydaları ile giderek revaçta olmaya başlamıştır. Hafif tadıyla her damak zevkine hitap eden yeşil kahve, vücudun farklı noktaları için avantajlı birçok faydaya sahiptir.

İçerdiği klorojenik asidin yanı sıra antioksidanlar açısından da oldukça zengin olan yeşil kahve, bu sayede vücuda çeşitli katkılarda bulunmaktadır.

1. Kilo Vermeyi Hızlandırır

Yeşil kahve, kilo kaybını hızlandırma potansiyeli nedeniyle popülerliğini artırmıştır. Araştırmalar, klorojenik asidin varlığının vücudun glikoz ve yağ yakmasına yardımcı olduğunu, karbonhidrat emilimini azalttığını, kan şekeri artışlarını önlediğini ve lipid profilini kontrol altında tuttuğunu ortaya koymaktadır.

Düzenli yeşil kahve tüketiminin metabolizmayı tetiklediği, yağ yaktığı ve sağlıklı bir kiloyu dengede tuttuğu bilinmektedir. Bu yüzden düzenli bir tüketim rutini sahibi olduğunuzda yeşil kahvenin etkilerini rahat şekilde hissedebilirsiniz.

2. Kan Şekerinin Dengede Kalmasını Sağlar

yeşil fincan içerisindeki yeşil kahve çekirdekleri
Yeşil kahve çekirdeklerindeki klorojenik asitlerin en büyük faydalarından birisi de kan şekeri seviyelerini dengede tutması ve insülin duyarlılığını arttırmasıdır. Aynı zamanda, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olan ve ayrıca tip 2 diyabetin oluşma riskini azaltan, iltihaplanmayı ve yağ birikimini de önemli ölçüde azaltan yeşil kahve özellikle diyabet riski altında bulunanlar için önerilir.

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, düzenli egzersiz yapmak ve yeşil kahve gibi içeceklerin tüketilmesi kan şekeri düzeylerini büyük ölçüde dengeleyebilir.

3. Tansiyon Düşürücü Etki

Yeşil kahve içerdiği yüksek besin değerleri ile kalp sağlığı için önemli olan kan damarlarını olumlu yönde etkiler. Yeşil kahve çekirdeği özütü, insanların kan basıncını kontrol etmesine yardımcı olur. Yüksek tansiyon hastalığına sahip olan kişiler düzenli yeşil çay tüketimi sayesinde kan basıncının dengelenmesini sağlar.

Kanser Risklerini Azaltır

Yeşil kahve çekirdekleri, vücuttaki birçok rahatsızlıkla mücadeleye yardımcı olan temel besinler ve antioksidanlarla doludur. Kanser ve diğer kronik hastalık riskini artırdığı bilinen bu rahatsızlıkların vücuda zarar verme ihtimali düzenli yeşil kahve tüketimi ile azaltılabilir.

Çalışmalar ayrıca yeşil kahve çekirdeklerindeki klorojenik asidin tümör hücrelerinin oluşumunu ve belirli kanser türlerinin riskini önlediğini ortaya koymuştur.

4. Enerjinizi Yükseltir

avuç içerisinde tutulan yeşil kahve çekirdekleri
Yapısı gereği doğal olarak antioksidanlar açısından zengin olan yeşil kahve çekirdeği, psikomotor ve bilişsel performansı artıran ve Alzheimer hastalığını önleyen onarıcı etkilere de sahiptir. İçinde bol derecede bulunan kafein, ruh halini, dikkati, uyanıklığı ve beyin işlevini yükselttiğine inanılan dopamin salınımını artırır. Ayrıca, kan basıncını düzenlemeye, fiziksel performansı ve dayanıklılığı artırmaya da yardımcı olur.

5. Cildinizin Güzelliğini Arttırır

Yeşil kahve, cildinizin nemli kalmasına yardımcı olarak kalitesini artırır. Klorojenik asit sadece cildinizin neminin buharlaşmasını korumakla kalmaz, aynı zamanda kan akışına da yardımcı olur. Bu, temel besinlerin cildinize ulaşabileceği, cildin onarılması ve pürüzsüz kalması için gerekli yapı taşlarını sağlayabileceği anlamına gelir. Yeşil kahve çekirdeği özütü ayrıca cildinizin güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmasını da artırır.

Klorojenik asidin bir diğer faydası vücudunuzun yaşlanma sürecinin yavaşlamasına katkıda bulunmasıdır. DNA'nızı parçalayarak zamanla hasar oluşmasına ve vücudun yıpranmasının hızlanmasına neden olan zararlı partiküllerin parçalanmasına yarayan klorojenik asit bu sayede genç görünüme sahip bir cilde sahip olmanızı sağlar.

tahta kaşık içerisindeki yeşil kahve çekirdekleri

Saymakla bitmeyen yeşil kahve faydalarını günde 2 fincanı geçmemek üzere içtiğiniz sürece vücudunuzda hızlı şekilde görebilirsiniz. 

Özet olarak, kahveden hoşlanan ancak hem daha fazla yarara sahip hem de daha hafif bir içecek arayanlar için yeşil kahve harika bir seçimdir. Orta düzeyde kafein içeriği, güçlü uyarıcılara gerek duymadan ekstra enerji isteyen insanlar için mükemmel bir deneyim sunar. Siz de saymakla bitmeyen yeşil kahve faydalarını günde 2 fincanı geçmemek üzere içtiğiniz sürece vücudunuzda hızlı şekilde görebilirsiniz. 

Kahve siparişinde güvenilir adres Mocaco Coffee olarak hazırladığımız yazımızda yeşil kahve faydalarını sizler için listeledik. Mocaco Coffee raflarında yerini alan çekirdek kahve, Türk kahveleri ve aromalı filtre kahve seçenekleri  sayesinde kahve ihtiyaçlarınızı en taze ve lezzetli şekilde karşılayabileceğinizi de hatırlatalım.

Mocaco Coffee web sitesi üzerinden incelediğiniz ürünleri sepetinize ekleyebilir ve tek tıkla siparişinizi oluşturabilirsiniz. Unutmayın, Mocaco Coffee Ankara içi siparişlerinizi aynı gün kapınıza ulaştırırken tüm Türkiye’ye de aynı gün içinde kargo yapıyor.

Ayrıca Limonlu Kahve ve 4 Şaşırtıcı Yönü başlıklı içeriğimizi okuyabilir, kahve meraklıları için özenle hazırladığımız, kahveye dair en güncel bilgilerin yer aldığı Mocaco Coffee Kahve Rehberi'ni ziyaret edebilirsiniz!

Önceki Makale Osmanlı Kahvesi Nedir? Evde Nasıl Yapılır?