yanında bal kabağı ve kurabiyeler bulunan latte kahve

Toffee Nut Latte Nedir? Evde Toffee Nut Latte Nasıl Yapılır?

Espresso bazlı Toffee Nut Latte ile sonbahar ayında sıcak bir içim deneyimi yaşamak ister misiniz? Öyleyse sizinle paylaşacağımız Tofffe Nut Latte içindekiler ve yapımı hakkında bilgilendirme zamanı! Önce gelin son yılların öne çıkan lezzetli kahvelerinden birisi Toffe Nut nedir ve özellikleri nelerdir sorusuna yanıt verelim.

Toffe nut aromadan ilham alınarak tasarlanan Toffee Nut Latte de özellikle kışın tüketilecek kahveler arasındadır. Kış kahveleri denince akla gelen Toffee Nut Latte, %100 Arabica kahve çekirdekleriyle yapılan aroması keyif veren kahvelerden biridir. Özellikle kış aylarında bu fındık ve karamel aromasıyla sıcacık bir kahve deneyimi yaşayarak anın tadını çıkarabilirsiniz.

Toffee Nut Latte, aromalı filtre kahve sevenleri de memnun eden bir aromaya sahiptir. Ayrıca yazın da tüketilen versiyonu Iced Toffee Nut Latte, buz ile birleştiğinde yazın imdadınıza yetişecek bir lezzet içerir. Genel olarak Toffee Nut Latte içeriği ve yapılışı itibariyle hem yazın hem de kışın tüketebileceğiniz en lezzetli aromalı kahveler arasındadır. Ayrıca bu kahve çeşidini evde de rahatlıkla hazırlayarak kendinize keyifli bir kahve içme deneyimi yaşatabilirsiniz. Hazırlayacağınız Toffee Nut Latteyi, az şeker ilavesiyle tatlıların yanında da servis edebilirsiniz.

Süt kasesinin yanında iki adet kremalı latte bardağı

Evde Toffee Nut Latte Yapımı

Toffee Nut Latte kahveyi evde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Bununla birlikte bu kahveyi yaparken bazı püf noktaları es geçmemek önemlidir. Biz de sizinle evde Toffee Nut Latte nasıl yapılır sorusuna yanıt verecek bilgiler paylaşacağız.

Espresso Hazırlayın

Toffee Nut Latte, Espresso bazlı bir içecek olduğundan öncelikle espresso hazırlayarak işleme başlamalısınız. Hazır espresso kullanarak Toffee Nut Latte kahveyi rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bununla beraber granül kahve de kullanabilirsiniz.

Şeker ve Sütü Bir Kapta Karıştırın

Bir su bardağı kadar sütü ve 1 tatlı kaşığı şekeri bir kapta karıştırın. Ardından kaptaki karışımı kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Bu noktada şekerli bir kahve seviyorsanız ona göre şeker miktarını artırabilirsiniz.

Toffee Nut Şurubunu Kahveye Ekleyin

Son aşamada Hazır Espresso veya granül kahve karışımı ile Toffee Nut Latte şurubunu birleştirin. Kaynattığınız şekerli süt ile kahve-şurup aromasını bir araya getirerek servise hazır hâle getirebilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun.

buzlu toffee nut latte kahvesinin olduğu bir bardak

Toffee Nut Latte Sağlıklı Mıdır?

Toffee Nut Latte kahve, yoğun karamel ve fındık aroması barındırır. Aromalı kahve sevenlerin favorilerinden olan Toffee nut latte diğer kahve türleri gibi belli miktarda kalori içerir. Toffee nut latte kalorisi kaç bardakta içeceğinize veya gram hesabına göre değişir. Genel olarak bir rakam vermek gerekirse 100 gramlık bir su bardağındaki Toffee Nut Latte 50 kaloriyi geçer diyebiliriz. Toffee Nut Latteyi hazırlarken şeker miktarını da azaltarak kahveden maksimum enerjiyi ve tadı alabilirsiniz.  

Kısacası soğuk kış günlerinin kurtarıcısı sıcacık karamel lezzetli Toffee Nut Latte’yi az tükettiğiniz sürece bir sorun yaşamayacağınızı söyleyebilirsiniz. Diğer kahve türlerinde olduğu gibi az kahve tüketimi ile daha dinç hissedebilir, enerji takviyenizi kahve aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Sonbahar ve kış aylarında tüketebileceğiniz Toffee Nut Latte gibi Espresso bazlı Pumpkin Space Latte tarifi hakkında da gerekli bilgileri Evde Pumpkin Space Latte Yapımı adlı yazımızdan öğrenebilirsiniz.  

Sizinle toffee nut nedir, içindekiler nelerdir ve nasıl yapılır bilgilerini paylaştık. Kahvede fındık aromasını sevenlerdenseniz fındık aromalı filtre kahve ile güne zinde başlayabilir, gerekli enerjiyi doğru yerden alabilirsiniz.

Önceki Makale Aeropress Nedir? Aeropress ile Filtre Kahve Nasıl Demlenir?
Sonraki Makale Uganda Kahvesi Nasıl Yapılır? Özellikleri Nelerdir?