6 Adımda Evde Pumpkin Spice Latte Yapımı - Mocaco Coffee

6 Adımda Evde Pumpkin Spice Latte Yapımı

Sonbaharın en özel havalarında aklımıza ilk gelen içecek daima pumpkin spice latte olur. Kendine has görüntüsü ve damaklara kazınan lezzeti ile bu kahveyi kesinlikle denemenizi öneriyoruz. Balkabağının nefis aroması sizin de hoşunuza gidiyorsa o halde tarifimize geçebiliriz. İşte birbirinden güzel tüyolar! 

Pumpkin Spice Latte Nedir? 

cam bardakta pumpkin space latte

Pumpkin spice latte nedir sorusunu yanıtlayarak hızlı bir giriş yapalım istedik. Bu özel tat, sonbahar aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biri haline gelmiştir. Buharda pişen süt, espresso, balkabağı turtası baharatı gibi malzemelerin birleşiminden oluşur. Tatlandırıcıyla daha da güzel hale gelir. Bu da pumpkin spice nedir sorusunun en lezzetli yanıtıdır. 

Bu içeceğin bazı versiyonları balkabağı püresini de barındırır. Peki ama neden sizce? Elbette ki balkabağı tadının daha baskın gelmesi için. PSL olarak da kısaltılan bu içecek ilk kez 2033 senesinde Starbucks tarafından tanıtılmıştır. O günden beri de dünya genelinde ilgi ile tüketilmektedir.

Pumpkin Spice Latte Nasıl Hazırlanır? 

küçük balkabakları yanında pumpkin latte

Pumpkin spice latte içinde neler var sorusunun yanıtını şöyle verebiliriz: Süt (badem sütü de kullanılabilir), konserve kabak püresi, şeker ya da tercihe göre biraz tatlandırıcı, biraz da balkabağı turtası baharatı, vanilin, 1-2 shot espresso ya da biraz demlenmiş kahve, tarçın ve krem şanti! Ne kadar da bol malzemeli bir içecek öyle değil mi? Çok seveceksiniz!

İlk Adım

İlk adımımızla güzel bir başlangıç yapıyoruz. Derin bir tencere içerisinde pumpkin spice latte içindekiler kısmında yer alan tüm malzemeleri yani süt, balkabağı püresi, şeker, balkabağı turtası baharatı ve vanilini orta ateşte ısıtmaya başlayın.

İkinci Adım

Karışımı sıcak hale gelene ve tamamen köpürene kadar sık ​​sık çırpın. Kaynamamalı, buna dikkat edin. Kaynadığı an ne yazık ki tarifi doğru bir biçimde hazırlayamazsınız, hatta latte tamamen yanabilir. O nedenle gözünüz hep tarifte olmalıdır.

Üçüncü Adım

Karışımı ocaktan alın ve bir karıştırıcıya dikkatlice aktarın. Titizlik bu konuda oldukça önemli, hiçbir yere dökmemeye özen gösterin.

Dördüncü Adım

Yine aynı karışımı kalın ve her tarafı köpüklü bir hale gelinceye kadar yaklaşık 25 saniye süresince karıştırmaya devam edin. Dilerseniz daha çok da karıştırabilirsiniz fakat 25 saniyelik bu süreç bizce yeterli olacaktır.

Beşinci Adım

Bir bardağa dökmüş olduğunuz karışımın içerisine espresso ya da demlenmiş kahveyi azar azar dikkatli bir şekilde ekleyin. İyice birleşene dek de karıştırma işlemi yapmayı sürdürün. Unutmayın ki pumpkin spice frappuccino yapmak istiyorsanız espresso kullanmalısınız, latte için ise kahve kullanmanız kafidir. Kullandığınız espresso ya da kahvenin kaliteli olmasına dikkat ediniz.

Altıncı Adım

Dilerseniz latteyi çırpılmış krema ile karıştırın ve üzerine azıcık tarçın serpiştirin. İşte pumpkin spice latte tarifi bu kadar kolay hazırlanıyor, afiyetle tüketin! 

Ben pumpkin lattemi bol kremalı isterim diyorsanız da 5 Adımda Kahve Kreması Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimiz tam size göre! İnceleyebilir, nefis bir kahve kreması meydana getirebilirsiniz.

Pumpkin Spice Latte Kaç Kalori? 

pumpkin latte kremalı

Pumpkin spice latte kalorisine baktığımızda şöyle bir sonuç alıyoruz: Bu durum içeceğin boyutuna göre değişecektir. O nedenle küçük boy olan versiyonu 300, orta boy 380, büyük boy ise tam tamına 470 kaloridir. Tabii şekerli, kremalı sosları dahil ederseniz kalori daha da artacaktır. Bu tür malzemeleri çıkarırsanız daha fit bir içecek hazırlayabilirsiniz.

Pumpkin Spice Latte Hakkında Az Bilinen Gerçekler 

yukarıdan çekilmiş bardakta pumpkin latte

Pumpkin spice latte ile ilgili az bilinen gerçekleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tanıtıldığı günden beri gitgide daha popüler hale geldi, asla da zirveden inmedi. Çünkü tamamen kendine has bir tadı var. Her kahve gibi değil, bu içecek içerisinde özel dokunuşlar var. Bunu unutmayın!
  • Bahsi geçen içeceğin Twitter platformunda hayli popüler bir profili bile var. Ne kadar çok sevildiğini ve mevsimi gelince ilgiyle karşılandığını buradan da rahatlıkla anlıyoruz.
  • Birçok yerde Hindistan cevizi ve karanfil gibi malzemelerle de hazırlandığı görülmüştür. Her daim yeniliğe açık olanlara duyurulur!
  • Bugüne dek 500 milyondan fazla satılmıştır. Mevsimlik bir içecek olmasına rağmen son derece popülerdir.
  • Bu içecek, birçok uzmanın tartışma konusu haline gelmiştir. Bazı kişiler bu içeceğin aşırı tatlı ve sağlıksız olduğunu savunmuştur.
  • Bu içecek naneli mocha gibi birbirinden farklı seçeneklerin ortaya çıkması konusunda hayli etkili olmuştur. İlham kaynağı haline geldiğini söyleyebiliriz bu yüzden.
  • Balkabaklı içecekle beraber kurabiye de servis edebilirsiniz. Konuklarınızın bunu oldukça seveceğinden emin olabilirsiniz. Kurabiyenin çeşidine karar verme kısmını ise tamamen sizin seçimlerinize bırakıyor, size güveniyoruz! 

Kahve uzmanı Mocaco Coffee olarak sizlere bu içerikte pumpkin latte nasıl yapılır, pumpkin spice latte içeriğinde neler var gibi soruların yanıtlarını aktarmış olduk. Dilediğiniz zaman ev konforunda bu nefis tarifi hazırlayıp sevdiklerinize sunabilirsiniz! 

Ayrıca Mocaco Coffee tarafından sunulan tüm filtre kahve çeşitleri de burada sizleri bekliyor. Kusursuz kahveye en kısa sürede ulaşmak için daima bizleri tercih edebilirsiniz!

Önceki Makale Flat White Nedir? Adım Adım Flat White Tarifi