5 Adımda Kahve Kreması Nasıl Yapılır? - Mocaco Coffee

5 Adımda Kahve Kreması Nasıl Yapılır?

Yüzyıllardır dünyanın tüm coğrafyalarında en popüler içeceklerden biri olan kahve; günün her saatinin kurtarıcısı. Özellikle sabah uyanmak ve güne başlarken daha enerjik hissetmek için pek çok kişi kahve içmeyi tercih ediyor. Bilindiği gibi kahvenin pek çok türü var. Türk kahvesi, espresso, granül kahve ya da filtre kahve gibi çeşitler tutkunlarına derinlemesine bir lezzet şöleni yaşatan seçenekler arasında.

Peki siz kahvenizi nasıl alırsınız? Sütlü mü, kremalı mı, yoksa sade mi? Eğer yanıtınız son iki seçenekten biriyse bu yazı oldukça dikkatinizi çekecek. Çünkü sadece 7 adımda kahve kreması nasıl yapılır, şimdi bütün ayrıntıları ile anlatıyoruz!

Başlangıç: Kahve Kreması Nedir?

bir masanın üzerinde duran kremalı filtre kahve ve tarçın

Kahve kreması nedir sorusunun yanıtı aslında oldukça basit. Süt ve süt ürünlerinden elde edilen sıvı ya da toz formdaki krema, kahve kreması olarak adlandırılıyor. Profesyonel coffee shop ve restoranlarda kahve kreması, özel ekipmanlarla sütün uzun süre köpürtülmesi ile elde ediliyor. Bu noktada kullanılan süt inek sütü, badem sütü hatta soya sütü bile olabiliyor.

Kahve kremasının bir diğer bilindik hali ise granül kahve karışımlarının içeriğinde bulunan toz kahve kremaları. Sade krema olarak satılan bu ürünler toz yapıları sayesinde anında kahveye karışıyor ve pratik bir süt aroması elde edilmesine olanak sağlıyor.

Ancak toz kremaların içerikleri ile ilgili bazı çekinceler mevcut. Kısa sürede suda erimesi için uzunca işlemlerden geçen toz kremaların içeriklerinin insan sağlığına zararlı olabileceği uzun yıllardır konuşulan konular arasında. Peki, bunun çözümü ne olabilir? Tabii ki kahve kremasını katkısız olarak üretmek.

Kusursuz Lezzette Bir Kahve İçin Süt Kreması Nasıl Yapılır?

Tadına doyum olmayacak bir kahve için “kahve kreması nasıl yapılır” diye merak ediyorsanız hemen harekete geçin ve farklı türde kahve kremalarını kendiniz yapmak için işe koyulun.Şimdi size 7 adımda kahve kreması yapmanın inceliklerini açıklayalım. Bunun için önce ne tür bir kahve kreması yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor.

Bu noktada damak zevkinize güvenin ve seçiminizi yapın.
Granül kahvelerle sık sık tercih edilen toz kahve kremalarını evde ekstra bir öz de ekleyerek kolayca yapabilirsiniz. Bunun için gereksiniminiz olan yalnızca 2 malzeme var: Hindistan cevizi yağı ve hazır süt tozu. Bu iki malzemeyi kullanarak kahve için süt kreması nasıl yapılır? Haydi bakalım:

1. Marketlerden hazır olarak satın alabileceğiniz süt tozunu mümkünse ince uzun bir blend kabına alın. Eğer böyle bir kabınız yoksa derin bir kavanoz da işinizi görecektir.
2. Süt tozunun üzerine yavaş yavaş ve tozun miktarının yaklaşık dörtte biri olacak şekilde Hindistan cevizi ekleyin.
3. Hindistan cevizi ve süt tozu karışımını blender’dan geçirin. Bu işlem için kavanoz kullanıyorsanız kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Ardından malzemeleri iyice karıştırmak için kavanozu iyice çalkalayın.
4. İyice karışan malzemelerin biraz topaklandığını görebilirsiniz. Bunu önlemek için karışımı bir çatal yardımı ile dağıtın.
5. Kıvamlı kahve kremanız kahveye eklenmeye hazır!

Sıvı ve Soğuk Kahve Kreması Nasıl Yapılır?

bir cam bardağın içerisinde bulunan kahve kreması ve kahve

Kahve kremasının bir diğer çeşidi ise sıvı kahve kreması. Sıvı kahve kreması içinse yalnızca bir çeşit süt yeterli. Peki, soğuk kahve kreması nasıl yapılır? Bilindiği üzere özellikle inek sütü son zengin yağlar içeriyor. Bu yağların lezzeti ise her türlü kahveye oldukça yakışıyor. Siz de doğrudan sıvı ve soğuk kahve kremasını tercih edenlerdenseniz “Sütten kahve kreması nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını da hemen verelim.

  1. Yemek alışkanlıklarınız ve damak zevkinize uygun bir süt seçin. Bu noktada bitkisel sütlerin kremalarının daha az yoğunluklu olacağını aklınızdan çıkarmayın. En iyi soğuk süt kreması için tavsiyemiz tam yağlı inek ya da keçi sütü. Yine de bu aşamada en önemlisi sizin hangi lezzetleri tercih ettiğiniz.
  2. Kahvenize ekleyeceğiniz miktarda sütü derin bir kaba ekleyin. Bu adımda şeffaf bir kap kullanmak kremanın kıvamını anlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca kabın cam olması da kremanın lezzetini korumak için yapabileceğiniz etkili bir seçim olacak.
  3. Manuel ya da otomatik bir süt köpürtücü ile sütü bir süre dairesel hareketler yaparak köpürtün. Kremanızın soğuk kalmasını istiyorsanız süt köpürtücünüz buhar ya da ısı kullanmıyor olmalı. Aksi halde süt kısa sürede köpürse de soğuk kahvelere eklemek için oldukça yüksek bir ısıya ulaşabilir.
  4. Sütü iyice köpürttüğünüzden emin olun. Dakikalar içinde süt yağının ağırlaştığını fark edeceksiniz. Ayrıca köpürme işlemi devam ettikçe süt daha kıvamlı bir forma gelecek.
  5. Yeterince köpürttüğünüz süt kremasını sıcak yavaş yavaş taban kahvenizin üzerine ekleyebilirsiniz. Bu aşamada filtre kahve ya da espresso bazlı tüm kahveleri tercih edebilirsiniz.

Kahve Kreması İle Kahve Nasıl Yapılır?

tahta tepsinin üzerinde duran içi sütlü soğuk filtre kahve bardak

Farklı çeşit kahve kremalarınızı yaptıktan sonra sıra kahve saatini şenlendirecek lezzetli bir kahve hazırlamaya geliyor. “Kahve kreması ile kahve nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı ise oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Bu aşamada önemli olan hangi kahve çeşidini tercih ettiğiniz. Filtre kahve, granül kahve ve espresso ile hazırlanan kahveler krema ile tüketilmek için en uygun seçenekler.

Kahve Kreması ile Filtre Kahve 

Günün her saatinde ister sıcak ister ister soğuk olarak tüketilebilen filtre kahve, kremanın en çok yakıştığı ürünlerden biri. Hazırladığınız soğuk kremayı demleyip bir süre beklettiğiniz filtre kahveye ekleyerek kendinize nefis bir soğuk kahve hazırlayabilirsiniz. Bardağınıza biraz buz ekleyerek sıcak günleri filtre kahvenizle serinletebilirsiniz.

İtalyan Klasiği Espresso Bazlı Kremalı Kahveler

Kahve kreması espresso ürünleri ile de oldukça uyumlu. Espressonun yoğun tadını yumuşatan ve ağızda hoş bir süt tadı bırakan sıvı kremalar ile birleştirmek içinse filtre kahveye kıyasla daha hassas davranmalısınız. Öyle ki doğru bir yöntemle kendi mutfağınızda yaptığınız kahveyi bir sanata dönüştürmeniz mümkün.

Espresso üzerine sıvı krema eklerken önemli olan konu yavaş olmak. Kremayı dökerken ilk olarak kıvam olarak daha sıvı olan kısmın bardağa ulaştığını göreceksiniz. Ardından kremanın en yoğun ve köpüklü kısmı gelecek. Bu nedenle krema eklediğiniz pot ya da sürahiyi doğru bir açıyla tutun ve başlangıçta sabit tutarak kremayı ekleyin. Son aşamada ise köpüklü kısmı ekleyin. İşte hazır!

Ayrılmaz İkili Granül Kahve ve Krema

Kahve kreması denince akla gelen ilk kahve çeşidi olan granül kahveyi ise krema ile hazırlamak son derece kolay ve hızlı. Sıcak suya granül kahveyi ekleyin ve partiküller eriyene kadar karıştırın.

Ardından dilerseniz toz, dilerseniz sıvı formlu kremanızı kahvenize ekleyin. Sıvı krema kullanıyorsanız kremayı iyice köpürterek granül kahve ile de sanatınızı konuşturabilirsiniz.

Kahve kreması nasıl yapılır sorusunu yanıtlamak işte bu kadar kolay. Afiyet olsun! 

Son olarak kokusuyla ve lezzetiyle büyüleyen en kaliteli kahve çeşitlerini Mocaco Coffee'de bulabileceğinizi de belirtelim. 

Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir: 

Önceki Makale Kapsül Kahve Nedir? Kapsül Kahve Makinesi Önerisi