Yüzüne Kahve Telvesi Süren Kadın

Kahvenin Cilde Faydaları Nelerdir?

Kahvenin yararlarına dair duyduklarınızdan biri de cilde iyi gelen özellikleridir. Bununla birlikte gerçekten böyle bir faydadan söz etmek mümkün müdür? Eğer böyle bir fayda varsa kahveyi cilde sürmek mi gerekir? Kahve ve cilt ile ilgili tüm merak ettiklerinizin cevabını içeriğimizde yanıtlamış olacağız.

Kahve Telvesinin Cilde Faydaları

Yüze kahve sürmenin bir aralar epey gündemde olduğunu hatırlarsınız. Bu popüler uygulamanın kaynağı ise kahve telvesinin cilde iyi geldiğidir. Kahve telvesi genellikle maske gibi uygulanarak cildin nefes almasında ve arındırılmasında işe yarar özellik gösterir. Bununla birlikte kahve telvesi gibi ev işi peeling ve maskelerin herkeste aynı faydayı göstermesi beklenmez.

Tüm yararlarıyla birlikte kahve telvesinden tek başına cilde fayda sağlamasını da beklememelisiniz. Bu gibi ürünlerle yapılan tonik veya peeling etkisi kısa zamanlıdır. O yüzden kahve telvesinden önce kozmetik ürünler kullanarak peeling yapmayı tercih edebilirsiniz. Genel olarak ise kahvenin yüze faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz: 

  • Ölü Derileri Temizleme: Peeling yapmayı sağlayan kahve telvesi, ölü derileri temizleyerek cildin canlı ve parlak görünüşünü destekler.
  • Antioksidan Etkisi: Antioksidanlar içeren kahve telvesi, bu özelliğinden dolayı cilt yenilenmesini önayak olur. Cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlarken yaşlanma karşıtı etki de sunar. 
  • Kan Dolaşımını Artırma: Kahve telvesi, kafein etkisinden dolayı cilt ve vücuttaki kan dolaşımını artırır. Cilde sıkılaştırmaya yarayan bu etki aynı zamanda, kısa vadede selüit görünümünün azaltılmasını sağlar.
  • Cilt Tahrişini Önleme: Kahve dibi, anti-inflamatuar özelliğini göstererek cildin tahrişini önlerken yumuşak bir cilt görünümünü de destekler. Ayrıca kimi cilt tipinde akne ve sivilceleri de kısa vadede geçirme özelliğini barındırır.

Kırmızı Fincanda Türk Kahvesi

Türk Kahvesinin Yüze Faydaları Var Mı?

Kahve ve cilt söz konusu olduğunda akla ilk olarak Türk kahvesi gelir. Türk kahvesinin dibi, içerdiği asidik ve tanecikli yapı sayesinde cildin canlanmasını sağlar. Türk kahvesi aynı zamanda antioksidan ve kan dolaşımını artırmasıyla da cildin pürüzsüz ve yumuşak görünümüne önayak olur.

Türk kahve dibinin faydalarını gözlemlemek için ise içtiğiniz kahvenin şekerli veya kremalı olmamasına dikkat etmelisiniz. Özellikle peeling ve cildi temizleme amacıyla kullanacağınız Türk kahvesinin temiz içerikli olmasına özen gösterebilirsiniz. Yine maske gibi kullanacağınız kahve telini nazik hareketler ile cilde uygulamayı da aklınızdan çıkarmayın.

Kahvenin Cilde Zararı Var Mı?

Buraya kadar kahvenin cilde olan faydalarından söz açtık. Her ne kadar kahve dibinin cilde faydaları mevcut olsa da bu konudaki araştırmalar oldukça nadirdir. Öte yandan her şeyin fazlası gibi yüze sürekli kahve telvesi sürmek de faydadan çok zarar getirebilir. Kahve telvesinin cilde zararlarından biri de budur. Sürekli yüze kahve sürmek; tahriş, alerji ve cilt hassasiyetlerine sebep olabilir. Özellikle hâlihazırda atopik, kuru ve hassas bir cilde sahipseniz kahve telvesi sürmeden iki kere düşünmeniz gerekir. Aşırı ve yanlış kullanım sonucunda cildinizde tam tersi bir etki yaratarak cildin hassaslaşmasına ve tahriş olmasına neden olabilirsiniz.

Ayrıca kahve telvesi uygulamayı düşünüyorsanız bile sabah saatlerinde değil, öğlen veya akşam vaktinde telveyi yüze sürmelisiniz. Peeling etkisi yaratmak için akşam ve gece saatlerinde tahriş olma riskini önleyebilir, gün ışığının zararlı etkilerinden korunabilirsiniz. Yine kahve telvesi sürerken gün ışığı almamaya da dikkat etmelisiniz. Kahve dibi sürdüğünüz yüzünüz güneş altında kaldıkça leke oluşumuna da açık hâle gelmiş olur.

Buzlu Kahve Cilde İyi Gelir Mi?

Kahve ve cilt sağlığına dair merak edilenlerden biri, buzlu kahvenin cilde faydaları olup olmadığıdır. Buzlu kahvenin cilde olan faydası aslında buzdan kaynaklıdır. Özellikle sabah saatlerinde cildinize tampon hareketlerle buzlu kahve dokundurabilirsiniz. Böylece buzun cilt canlandırma ve yatıştırma özelliğinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca sade yapılmış bir kahve de tonik etkisi yaratarak cilt tonu eşitsizliklerini kısa zamanlı olarak giderir. Eğer böyle bir etki yaratmak için buzlu kahve yapmayı istiyorsanız Türk kahvesi veya telvesi çıkan sade içerikli bir kahve çeşidi kullabilirsiniz.

Kahvenin cilde faydaları ve zararlarını irdelediğimiz içeriğin sonuna geldik. Kahve sürmenin değil ama içmenin faydalarını hissetmek isterseniz de  sitemizdeki enfes aromalı ve lezzetli kahveler sizi bekliyor olacak!

Önceki Makale Single Origin Kahve Nedir?
Sonraki Makale Kahve Ödem Yapar Mı?