Senelerdir Merak Edilen Bir Konu: Kahve Bozulur mu? - Mocaco Coffee

Senelerdir Merak Edilen Bir Konu: Kahve Bozulur mu?

Kahve bozulur mu sorusu, senelerdir herkes tarafından sorulmakta. Peki bu sorunun yanıtı nedir sizce? Eğer sizin de bu konuda merakınız varsa yazımızı muhakkak okumalısınız. Filtre kahve bozulur mu ve bayat kahve içilir mi gibi soruların cevapları da bu içeriğimizde sizleri bekliyor.

Kahve Bozulur mu?

bir fincan kahve

Kahve bozulur mu sorusunun en önemli cevaplarından biri de şudur; her yiyeceğin de içeceğin de bir raf ömrü bulunur. Kahveyi de doğru bir biçimde saklamazsanız otomatikman bayatlayacak, ardından da bozulma evresine hızlı şekilde geçecektir.

Sonuç olarak kahve de bozulabilen bir üründür. Bu yüzden vaktinde tüketim sağlamak en iyisi olacaktır. Zamanında tüketilmeyen bir kahve küflenebilir. Kahve eğer ekşimsi bir tada sahip olmaya başladı ise mutlaka çöpe atın. Zehirlenme gibi durumlar gerçekleşebilir.

Kapağı ya da paketi açılmış her kahvenin kullanım ömrü ne olursa olsun 2 hafta olacaktır. Paketi açılmamış ürünlerin raf ömrü elbette ki çok daha uzundur. Kapağı birçok kez açılan bir kahve zaman içerisinde nemlenir. Bu da bozulma sürecine maalesef ki hız kazandıran bir durumdur.

Sık sık kahve içmiyor iseniz dikkat etmeniz gereken bir konu var. Az kahve içiyorsanız düşük gramajlarda kahve satın alımı yapmalısınız. Böylelikle kahve bozulması ya da kahvenin çöpe gitmesi gibi bir durum meydana gelmeyecek demektir. Siz de keyifle taptaze kahvelerinizi içebilir, huzur veren hoş sohbetlere dalabilirsiniz. Aksi halde sürekli şekilde kahve israf etmek durumunda kalabilirsiniz.

Filtre Kahve Bozulur mu?

demlenen filtre kahve

Kahve bozulur mu sorusunu dile getiren her kullanıcının merak ettiği bir başka konu ise filtre kahve bozulur mu oluyor. Filtre kahve türleri de ideal bir formda muhafaza edilmez ise kullanım süresi azalacaktır. Tarihi dolduğunda ise net bir şekilde ekşimeye ve bozulmaya başlayacaktır. Bu tür durumların göz önüne alınması her zaman için hayli önemlidir ve dikkatlerden de ciddi anlamda kaçmamalıdır diye düşünüyoruz.

Açılmış bir filtre kahve paketinde tutulan filtre kahve oda sıcaklığında bozulmadan uzun süre durabilir. Özel aroma ile üretilen filtre kahvelerin uzun zamanlı olarak taze kalması için kahvenin öğütülmeden çekirdek biçiminde muhafaza edilmesi de iyi sonuçlar verebilir. Çünkü filtre kahve çekirdekleri kahve aromasını zinde tutan fonksiyonları içerir.

Ayrıca Mocaco Coffee’den Bayılacağınız Kahve Önerileri başlıklı yazımızı da dilediğiniz zaman inceleyebilirsiniz.

Filtre Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? başlıklı yazımız da kesinlikle ilginizi çekecektir diye düşünüyoruz.

Bayat Kahve İçilir mi?

kahve çekirdeği

Bayat kahve içilir mi sorusu, günümüzün en sık merak edilen konularından biri olmuştur hiç kuşkusuz. Bayat kahve içmenizi asla önermiyoruz. Çünkü bu davranış, çeşitli sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olabilir. Ekşimsi bir kahveyi içmek, mide ağrısına sebebiyet verebilirken kimi zaman ise hassas kişilerde gıda zehirlenmesine kadar varabilir.

O nedenle dikkatli olmalı, bu doğrultuda hareket etmelisiniz. Bayat kahvelerin bazıları hissedilebilir biçimde bakteri üretebilir. Hangisinin bakteri üretip üretmediğini görebilmek adına test yapmak ise daima şarttır. Bu testi yapamayacağınız için asla ama asla bozulmuş bir kahveyi içmemelisiniz. Her an taze olan kahveleri tercih etmenizi öneririz.

Kahve Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

dumanı tüten kahve

Kahve bozulur mu konulu yazımızın sonlarına doğru yaklaşırken kahvenin nasıl saklanması gerektiğinden ayrıntılı olarak söz etmek istedik. Kahve ne kadar taze ise o denli kusursuz bir tat sunar. Yüksek sıcaklıkta kahve tamamen aromasını kaybeder. Çok soğuk da iyi gelmez. O nedenle oda sıcaklığı daima kafidir.

Karanlık ve kuru, aynı zamanda da orta sıcaklıkta olan tek yer mutfak dolaplarıdır. Kahvenizin türü ne olursa olsun mutfak dolabında muhafaza etmeniz en mantıklısıdır. Saklama esnasında olumsuz etkenlerle karşılaşan bir kahvenin o kendine has tadı tamamen yok olacaktır. Bunun nedeni ise kahve aromasının çekirdekteki yağdan meydana gelmesidir.

Bahsi geçen yağın bozulması durumunda zehirlenme gibi vakalarda da artış görülmeye başlanacaktır. Temkinli hareket etmek ise her zaman için çok önemlidir. Kahvenizde hafif bile olsa rahatsız edici bir tat varsa tüketmeyin deriz. Tüketime devam etmeniz halinde can sıkıcı durumların gerçekleşme olasılığı da tamamen artacaktır.

Mocaco Coffee’nin çekirdek kahve seçeneklerine göz atmayı da unutmayınız, uzun süre taze kalan eşsiz kahve çekirdeklerini çok seveceğinizden şimdiden çok eminiz!  

Mocaco Coffee Kahve Rehberi’ni düzenli olarak takip ederek kahve evrenine dair bilmediğiniz her şeyi son derece büyük bir keyifle öğrenebilirsiniz!

Önceki Makale Kapsül Kahve Nedir? Kapsül Kahve Makinesi Önerisi