Americano Nasıl Yapılır? Evde Americano Yapmanın Püf Noktası - Mocaco Coffee

Americano Nasıl Yapılır? Evde Americano Yapmanın Püf Noktası

Eşsiz tadı ile deneyenleri asla pişman etmeyen Americano kahve nasıl yapılır sizce? Tam olarak nedir Americano kahve? Hazırlarken hangi püf noktalara dikkat etmek gerekir? Siz de her an bu soruların yanıtlarını arıyorsanız içeriğimizden konuya dair tüm bilgileri alabilirsiniz. 

Americano Kahve Nedir? 

beyaz fincanda kahve

Americano kahve nedir sorusunu yanıtlamaya geldi sıra: Americano, Amerikan kahvesidir. Espresso kahvenin içerisine sıcak suyun eklenmesi ile hazırlanabilir. Bu yüzden de espresso altyapılı bir içecek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Espresso her daim sert bir kahvedir, tadı da acıdır. Fakat Americano tam aksine biraz daha hafiftir. 

Espressonun sert yapısı hafifleyince ortaya çıkan bu eşsiz tat ile kesinlikle tanışmanızı tavsiye ediyoruz. Bu kahveyi deneyen herkes adeta ona alışıyor ve her seferinde sevdiklerine de Coffee Americano ikram ediyor. Siz de bahsi geçen muhteşem lezzete hızlıca alışacaksınız, bizden söylemesi!

Americano Nasıl Yapılır? 

kahve hazırlayan barista

Siz de Americano nasıl yapılır sorusunu sık dile getiriyorsanız müjdemizi verelim! En etkili tekniklerle artık evde Americano yapımını öğrenmiş olacaksınız. Evde Americano nasıl yapılır beraber öğrenelim!

Amerikano Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 20 ila 25 ml kadar espresso kahve
  • Göz kararı sıcak su

Amerikano Hazırlanışı

Çekilmiş kahvenizi alın. Tamper yardımı ile 10-15 kg ağırlık uygulayın. Böylelikle kahve bir güzel düzleşsin. Demlemeden önce portafiltre üzerinde hiçbir şekilde kahve kalmadığından emin olun. Aksi halde kıvamlı bir Americano pişiremezsiniz. Portafiltre gerecini espresso makinesine yerleştirin. 

Ardından kullanmış olduğunuz kahve düzeyine uyum sağlayacak şekilde bir demleme ölçüsü seçimi yapın. Bu işlem 30 saniye kadar devam etmelidir. Hazırlanan espressonun üzerine ortalama 90 ml sıcak su ekleyebilirsiniz. Bir tüyo da verelim: Önce suyu döküp ardından espressoyu da dahil ederek özgün bir lezzet deneyimleyebilirsiniz. 

Böylelikle Americano kahve nasıl yapılır sorusunu yanıtlamış olduk. Siz de evinizdeki gereçlerle rahat bir şekilde Americano kahvenizi hazırlayabilirsiniz. 

Eğer son derece lezzetli ve kusursuz bir Americano hazırlamak istiyorsanız Mocaco Coffee tarafından sunulan çekirdek kahve seçeneklerini muhakkak incelemelisiniz. Böylelikle harikulade bir tat yakalamış olacaksınız. Sevdikleriniz de hiçbir zaman bu benzersiz tada hayır diyemeyecek göreceksiniz.

Sütlü Americano Nasıl Yapılır? 

bir fincan kahveye dökülen süt

Tadına doyum olmaz sütlü Americano tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzeti aklınızdan bir an olsun çıkaramayacaksınız!

Sütlü Americano Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Sade Americano tarifinde yer alan malzemeleri bu tarifte de kullanabilirsiniz. Ek olarak 1 çay bardağı kadar sıcak süt kullanmalısınız. Dilerseniz laktozsuz süt de kullanabilirsiniz. Bu kısmı tamamen sizin isteğinize bırakıyoruz. Nasıl bir Americano lezzeti oluşturmak istiyorsanız buna uygun bir süt tercihi yapabilirsiniz.

Sütlü Americano Hazırlanışı

Americano kahvenizi az evvel tarifini verdiğimiz şekilde hazırlamalısınız. Sütlü Americano kahvenizi sıcak şekilde içmek için sütü de ısıtıp eklemeniz gerekecektir. Fakat soğuk sütlü Americano yapacaksanız ısıtmanıza hiçbir zaman gerek yoktur. Buz gibi bir Americano tadı deneyimlemek de keyifli olabilir. 

Farklı bir aroma katmak istiyorsanız da aromalı protein sütlerden faydalanabilirsiniz. Çilekli, çikolatalı ve muzlu gibi lezzetli mi lezzetli sayısız seçenek vardır. Dilediğinizi seçebilir, tarif içerisine dahil edebilirsiniz. Afiyetle tüketmeniz dileğiyle!

Iced Americano Nasıl Yapılır? 

tezgahın üzerindeki cam sürahi içerisinde soğuk kahve

Buz gibi bir Americano ile yaz mevsiminin sıcak havalarının üstesinden gelmek artık çok daha keyifli! Hadi o zaman bunun tadını çıkarın!

Iced Americano Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 18 gr kahve (çekirdek kahveyi öğütebilir ya da direkt olarak öğütülmüş bir kahve satın alabilirsiniz)
  • Buz (5-10 adet buz küpü işe yarayacaktır)
  • Göz kararı soğuk su (içme suyu tercih etmenizi öneririz)

Iced Americano Hazırlanışı

Her zamanki gibi ilk olarak espressoyu hazırlayarak başlamalısınız. Orta ya da büyük boy bir bardağın içini buzlarla doldurabilirsiniz. Buzun içine soğuk su ekleyerek devam edin. Yine bu kısımda 4 cm kadar boşluk bırakmayı unutmayın. Bardağa double shot espressoyu da ekledikten sonra tüketebilirsiniz, şimdiden afiyet olsun.

Americano Kahve Faydaları Nelerdir? 

elinde kahve olan mutlu bir kadın

Americano kahvenin faydaları saymakla bitmeyecek türdendir. Her birini şu şekilde sıralayabiliriz: 

  • Unutkanlık durumunun tamamen önüne geçer, hafızayı kuvvetlendirir. Böylelikle kişiye kendini iyi hissettirir.
  • Düzenli şekilde Americano içmek Parkinson hastalığı riskini yarı yarıya düşürür.
  • Zihinsel aktivitelerin gelişmesini sağlar. Düşünme kabiliyetini en iyi şekilde arttırır. Bu şekilde çok daha güçlü bir zihne sahip olmayı destekler.
  • İnsülin direncini bastırma konusunda son derece iyidir. Bu yüzden sık sık tatlı yiyen kişilerin Americano kahve seçeneklerinden birini mutlaka içmesi lazımdır. Aksi halde tatlının zararları ortaya çıkacaktır; bu konuda çok dikkatli davranmak gerekir.
  • Alzheimer hastalığı ile mücadele etme konusunda son derece iyidir. İlerleyen yaşlarda ortaya çıkabilen bu hastalıkla savaşmamak için şimdiden mücadele etmeye başlamak ise her açıdan oldukça önemlidir diye düşünüyoruz.
  • Uzun zaman boyunca tok kalmaya yardımcı olur. Bu şekilde diyet yapan kişilerin de tüketebileceği bir kahve olduğu ortaya çıkar.
  • Amerikano kahve, kanser hücrelerinin oluşmasını yüksek düzeyde engellemesi ile bilinir. Karaciğer kanseri olasılığını ciddi seviyede düşürmektedir. O yüzden de tüketimini dengede tutmak çok sağlıklı bir girişim olabilir.
  • Halsizliğin önüne geçerken depresyona girme olasılığını da gözle görülür şekilde düşürür. Mutlu hissettirir. Odağı artan kişi kendini daha sağlıklı görmeye başlar.
  • Abartısız şekilde tüketilirse kalp rahatsızlıklarının önüne geçerek kişinin daha sağlıklı bir hissiyat oluşturmasını sağlar.
  • Detoksa yardımcı olan bir kahve seçeneğidir. O nedenle detoks yapılan süreçlerde tüketilmesi gayet mantıklıdır. Yine de kahve ile birlikte detoks yapma durumu kesinlikle bir uzmana sorulmalıdır. 

Kahve uzmanı Mocaco Coffee olarak bu içeriğimizde Americano nasıl yapılır sorusunun yanıtlarına değinmiş olduk. 

En sevilen kahve seçeneklerinden biri olan Espresso Lungo kahvenin hazırlanma biçimini de merak ediyorsanız Espresso Lungo Kahve Nedir ve Nasıl Hazırlanır? başlıklı içeriğimizi de okuyabilirsiniz.

Önceki Makale Flat White Nedir? Adım Adım Flat White Tarifi