Kahve ve Kitap Teması Nasıl Ortaya Çıktı? - Mocaco Coffee

Kahve ve Kitap Teması Nasıl Ortaya Çıktı?

Kitap okumayı bir tutku haline getiren ve okuma alışkanlıklarını hayatlarının bir parçası haline getiren insanlar günümüzde azımsanmayacak derecede bir kitleyi oluşturuyor.

Kitap ve kahve

Son yıllarda artışı gözlemlenen bir başka olgu da, kitapseverlerin kendilerini ve kütüphanelerini paylaştıkları dijital platformlardır. Kitap bloggerlar, bookstagramlar ve daha birçok farklı dijital platform kullanıcısı, neredeyse her gün kahve ve kitap fotoğraflarını paylaşıyor.

Oldukça beğeni alan bu paylaşımlarda tema genellikle okunan kitabın ve bir fincan kahvenin güzel bir açıdan çekilen fotoğrafları şeklinde oluyor. Hatta bu fotoğraf konseptleri bireyselden paylaşımlardan çıkarak, yayınevlerinin de tercih ettiği ve kullandığı görseller halini alıyor.

İnsanların kitap ve kahve tutkusunun geçici bir heves mi yoksa gerçekten hayat tarzı mı olduğunu birlikte öğrenelim istedik.

Kahve içmenin keyif verici bir şey olduğunu ve hemen hemen herkesin kahve içmeyi sevdiğini hepimiz biliyoruz. Türk kahvesi, aromalı kahveler, dünya kahveleri, farklı kahve çeşitleri herkesin damak tadına hitap edebilen ve keyif aldığı bir kahve türü de mutlaka bulunuyor.

Fakat kitapseverlerin bu konuyu bir ritüel şeklinde yaptığı da aşikâr. Olayı biraz daha derin bir şekilde incelediğimizde aslında kitap ve kahve temalı fotoğraflarda etkileyen şeyin kahve olduğunu öğreniyoruz.

Keyfin Ve Lezzetin Adı: Kahve

kahve keyfi

J. Sebastian Bach’ın uğruna besteler yazdığı, Honoré de Balzac’ın bir yudumu için methiyeler düzdüğü, ünlü Türk Ressam Ali Rıza Bey’e ilham olan kokusu ile kahve lezzetin ve keyfin tanımıdır aslında. Bu da gösteriyor ki içinde kahve olan her şey biraz da sanatı yansıtıyor. Entelektüel çevrede kahvenin yeri böylece ayrılmış oluyor.

Kitapseverlerin kahve ile çektiği fotoğraflar aslında sanatı ve keyfi bir arada çağrıştırıyor. Bu yüzden de iki objenin bir arada bulunması bu kadar beğeniliyor.

Kahvenin Zihne Kitabın da Ruha Etkisi

kitap okumaya elverişli kahveciler

Kitap okumak ruhu da zihni de dinginleştiren bir eylem. Kitapseverlerin en sık ihtiyaç duyduğu içecek de bu yüzden kahve oluyor. Kitapseverler okuma eyleminin getirdiği dinginliği uzunca bir süre yaşayabilmek için kafeinin gücünden faydalanıyorlar.

Kahvenin muazzam ve lezzetli aroması sayesinde bilinçaltında rahatlatıcı bir algı oluşuyor. Bu sayede bir kitabı elinize aldığınızda istemsizce diğer elinizde kahve kupasını istiyorsunuz.

Rahatlatıcı Dekorasyonlarıyla Kahveciler

kahve zindeliği

Kitabın ve kahvenin bir de kendine has mekânı olunca daha keyifli bir hal alıyor. Kitapseverler de bu mekânları boş bırakmıyor haliyle. Kahve ve kitap temasının çıkış noktasında büyük etkisi olan kahvecilerin, son yıllarda popüler bir alışkanlık olmasını da yine kullanılan konseptler sağlıyor. Sakin bir ortam ve kahve kokusunun bütünleşmesi kitapseverlerin saatlerce aynı yerde kitap okumalarını sağlıyor.  

Kitap okuyabilmek için birbirinden güzel dekorasyonlarıyla birçok kahveci bulunuyor. Bu kahvecilerin ortak özellikleri ise kitap okumayı seven müşterilerinin olması. Böylelikle kahvenin cezbedici kokusu ile kitapların büyülü dünyası muhteşem bir armoni oluşturuyor.

Kahve kitap temasının nasıl ortaya çıkmış olabileceğine dair yazımızın sonun geldik. Fakat yazımızı tamamlamadan önce sizlere hem kitap okuyabileceğiniz hem de en lezzetli kahveleri bulabileceğiniz bir mekân önerisinde bulunmak istiyoruz.

Mocaco Coffee, şimdilik Ankara’da yaşayan kitap kahve tutkunlarına kapılarını açıyor. Tecrübeli baristaları ve lezzetli aromaları ile Mocaco Coffee kitap okuyabilmek için yeni mekânınız olabilir. Henüz böyle bir hobi edinmediyseniz, Mocaco Coffee ve muhteşem kahveleri ile bir başlangıç yapabilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

 

Önceki Makale Flat White Nedir? Adım Adım Flat White Tarifi