tarçınlı Türk kahvesi

Zayıflatan Tarçınlı Kahve Nasıl Yapılır?

Herkes sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek, fazla kilolarından kurtulmak ister. Bu hedefe ulaşmak adına beslenme düzeninizi gözden geçirirken bir yandan da faydalı içecekler tüketmeye başlayabilirsiniz. Zayıflatan tarçınlı kahve ile metabolizmanızı canlandırarak bol bol yağ yakabilirsiniz. Peki tarçınlı kahve nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tarçınlı Kahve İçmenin Faydaları Nelerdir?

Tarçınlı kahve; kan şekerini düzenler, tatlı yeme isteğini azaltır, idrar söktürücü etki yapar, kahvenin daha rahat içilmesini sağlar, doğal bir ağrı kesicidir.

Kan Şekerini Düzenler

Tarçın baharatı, kan şekerini dengelemeye yardımcı olan birtakım doğal bileşenler içerir. Tarçınlı kahve, kan şekerinin aniden yükselmesini önler ve insülin seviyesinin stabil kalmasını sağlar.

Tatlı Yeme İsteğini Bastırır

Tarçın, kişinin tatlı tüketme isteğini azaltır. Böylelikle kilo verme edimi daha kolay hale gelecektir.

İdrar Söktürücüdür

Kahve ve tarçın, doğal birer idrar söktürücüdür. Vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştıran bu kahve, ödem oluşumunun azalmasını sağlar.

Antioksidan Etkisi Vardır

Tarçınlı kahve, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidanlar vücutta serbest radikallerle savaşarak hücrelerin zarar görmesini engeller. Böylelikle kişi kendini daha sağlıklı hissedecektir.

Kahvenin Daha Rahat İçilmesini Sağlar

Kahvenin o acı tadını sevmediği için kahve içemeyen kişiler, tarçın sayesinde daha baharatlı ve aromalı bir kahve deneyimi tecrübe edebilir. Yumuşak içimli kahve seviyorsanız mutlaka tarçınlı kahveyi deneyin deriz.

Metabolizmayı Hızlandırır

Kahve, kafein içeriği nedeni ile metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Tarçınlı kahve tükettiğinizde enerjinizin yükseldiğini, kilo kontrolünü yapabildiğinizi hissedersiniz.

Ağrı Kesici Etkisi Vardır

Tarçın, doğal bir ağrı kesicidir. Bu şekilde hafif baş ve diş ağrısını geçirebilirsiniz. Fakat şiddetli ağrılarda herhangi bir etki sağlamayabilir. Yine de deneyebilirsiniz.

Tarçınlı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

tarçınlı Türk kahveleri

Zayıflatan tarçınlı kahve tarifimizin Türk kahvesi ile yapılan versiyonuyla başlamak istedik. İşte o tarif!

Gerekli Malzemeler

  • Türk kahvesi (orta çekilmiş)
  • Göz kararı su
  • Toz şeker
  • Tarçın

Hazırlama Adımları

  1. Türk kahvesi fincanını ölçek için kullanın. Bu şekilde ne kadar kahve ekleyeceğinizi saptayın. Genelde bir fincan kahve hazırlamak için 1 çay kaşığı kahveye ihtiyaç duyulur.
  2. Tatlı bir kahve hazırlamak istiyorsanız şeker miktarını kahve miktarından fazla olacak şekilde ayarlayın.
  3. Bir tutam tarçını kahvenin üzerine serperek altın dokunuşu yapın.
  4. Türk kahvesi cezvesine su ekleyerek şeker ve tarçını da kahvenin içine katın. Ardından cezveyi orta ateşte ısıtın.
  5. Kahve köpürene dek kaynatın.
  6. Kahve kaynayınca köpüğünü alıp fincana aktarın.
  7. Kahveyi iyice karıştırıp servis edin. Afiyet olsun!

Not: Dilerseniz süt ekleyerek sütlü tarçınlı kahve de hazırlayabilirsiniz. Seçim sizin!

Tarçınlı Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

Tarçınlı filtre kahve yapmak için ilk olarak gerekli malzemeleri hazırlamak lazımdır. Ardından hazırlama adımlarına geçilebilir.

Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kadar çekilmiş filtre kahve
  • 5 litre su
  • 2 tatlı kaşığı kadar tarçın
  • İsteğe göre toz şeker ya da tatlandırıcı

Hazırlama Adımları

  1. Filtre kahve makinesinin filtresini yerleştirin. Ardından içerisine çektiğiniz kahveyi ekleyin.
  2. Filtre kahve makinesinin kullanım kılavuzuna uygun şekilde kahve miktarı ayarlamayı da unutmayın.
  3. Suyu kahve makinesinin su haznesine dikkatli bir şekilde doldurun.
  4. Daha sonra ise tarçını ekleyin. Tarçın aromasını yoğun düzeyde hissetmek için miktarını artırın. Aksi bir durumda ise azaltın.
  5. Kahve makinesini çalıştırın ve kahvenin tamamen demini almasını bekleyin. 5-10 dakika içerisinde kahve demlenecektir.
  6. Demlenen kahveyi dilediğiniz boyuttaki bir fincana doldurabilirsiniz. Bu aşamada isteğinize göre şeker de ilave edebilirsiniz. Fakat tarçın zaten bir aroma katıyor, bu yüzden tatlandırıcı kullanmanıza gerek kalmayabilir. Zayıflatan tarçınlı kahveniz hazır, afiyet olsun!

Tarçınlı Kahve Ne Zaman İçilmeli?

Tarçınlı kahve, uzmanların verdiği bilgiler doğrultusunda akşam saatlerinde tüketilmesi gereken bir içecektir. Çünkü kan şekeri akşam vaktinde düşmeye başlıyor, bu da kişiyi doğal bir biçimde acıktırıyor. 16-17 saatleri arasında tüketilen bir tarçınlı kahve her daim daha fazla yağ yakmanızı sağlayacak. Tarçınlı kahve sabahları aç karna da içilebilir ama bu şekilde ekstra yağ yakımı sağlamaz. Bu tür bir etkisi yoktur.

Tarçınlı Kahve Kaç Kalori?

Türk kahvesi bardağı

Bol köpüklü ve mis gibi tarçınlı bir Türk kahvesine kim hayır der ki? Üstelik kalorisi bu denli düşük bir kahveyi içmeyi kimsenin reddedeceğini düşünmüyoruz. Bu içeceğin bir fincanı 6-8 kalori olmaktadır. Diyet listenize rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Hamileler/Emziren Anneler Tarçınlı Kahve Tüketebilir mi?

gülümseyen gebe bir kadın

Hamilelik ve emzirme dönemi, kadın bedeninde meydana gelen mühim değişikliklerin ortaya çıktığı evrelerdir. Beslenme alışkanlıklarına bu tür süreçlerde daha da fazla önem verilmelidir. Tarçın, herkesçe sevilen baharatların başında gelir. Fakat gebelik ve emzirme dönemlerinde tarçın kullanımı konusunda dikkatli olunmalıdır. Fazla kullanımdan kaçınılmalı, nadiren de olsa tarçın tüketilmelidir.

Kahve tüketimi konusunda da birtakım sınırlamalar bulunmaktadır. Günde 1 küçük fincan kahve tüketilebilir, bunda bir sakınca yoktur. Ancak gün içerisinde birkaç fincan kahve tüketmek, uykusuzluğa ve çeşitli problemlere neden olabilir.

Zayıflatan tarçınlı kahve hakkında bilgiler sunduğumuz içeriğimizin sonuna yaklaşıyoruz. Siz de Mocaco Coffee’nin lezzetine doyum olmaz Türk kahveleri ile kusursuz bir mola verebilirsiniz!

Önceki Makale Osmanlı Kahvesi Nedir? Evde Nasıl Yapılır?
Sonraki Makale Evde Hazırlayabileceğiniz 8 Leziz Vegan Kahve Tarifi