Mocaco Kahve Köşesinden Kitap Önerileri - Kasım - Mocaco Coffee

Mocaco Kahve Köşesinden Kitap Önerileri - Kasım

Kasım ayının gelişiyle ve havaların iyice soğuması ile beraber kahve de dahil olmak üzere sıcak içeceklerin tüketimi artmaya başladı. Pencere kenarında elinizde kahve ile beraber kitapların gizemli dünyasında kaybolmanın keyfini yaşayacağınız bu ayda yeni yolculuklara yelken açabilirsiniz.

Seyir Defterleri

Seyir Defterleri adlı kitabın kapağı

Kristof Kolomb, 1492 ve 1503 yılları arasında Kastilya İmparatorluğu adına Amerika kıtasına dört farklı yolculuk gerçekleştirdi. Yeni dünyanın kaşifi olarak kabul edilen Kristof Kolomb’un yolculuklarında kaleme aldığı keşif notlarından oluşan bu kitap sizi tarihi bir yolculuğa çıkaracak.

Kolomb’un ilk yolculukta tuttuğu notlar Bartolemé de las Casas’ın kaleminden bir özet halinde günümüze ulaştı. İkinci yolculukta yaşananlar Antonio de Torres’e göndermiş olduğu bir mektuptan, üçüncü ve dördüncü yolculuklarda yaşananların ana hatları da Kastilya Kralı Fernando ve Kraliçe Isabel’e yazdığı mektuplardan elde edildi.

Hemen hemen her demleme yöntemine uygun Brasil Naturel Kahve ile siz de Kolomb’un yeni dünyaya gerçekleştirdiği maceralara katılabilirsiniz.

Tournefort Seyahatnamesi

Tournefort Seyahatnamesi

Günümüzün Doğal Tarih Müzeleri olarak kabul edilen Fransa Krallık Bahçelerinin bitkibilimcisi Joseph Piton de Tournefort, 1700 yılında XIV. Louis ve onun bakanı Pontchartrain’in emri ile yeni bitkiler bulmak amacıyla Levant’a gönderildi.

Tournefort bu seyahatinde Ege’de yer alan tam 35 ada ve adacığı geçer ve Ege adalarının eksiksiz bir incelemesini yazar. Tournefort bu seyahatinde sadece bitkileri incelemez aynı zamanda bölgenin rüzgarlarını, korsanlarını ve demografik yapılarını da ayrıntılarıyla gözlemler ve seyahatnamesine aktarır.

Tournefortun Seyahatnamesi’nin ikinci kısmında ise uzun bir İstanbul tasviri yer alır. 18. yy başlarındaki Ağrı, Amasya, Ankara, Bursa, Erzurum, İzmir Kars, Tokat ve Trabzon’u ziyaret eder. Tournefort ayrıca yolculuğu boyunca yüzlerce Osmanlı kasabasına uğrar.

Tournefort, görevi kapsamında sadece Osmanlı topraklarını değil aynı zamanda Tiflis ve Erivan’ı da gezer ve burada gördüklerini anlatır. Damla Sakızlı Türk Kahvesi ile Tournefort’un Ege adalarında ve Osmanlı topraklarında yaşadığı maceralara ortak olabilirsiniz.

İlber Ortaylı Seyahatnamesi

        

İlber Ortaylı Seyahatnamesi

Ülkemizin en sevilen simalarından birisi olan İlber Ortaylı sadece donanımlı bir tarihçi değil aynı zamanda bir seyyah. İlber Ortaylının Japonya’dan İsveç’e kadar Avrupa ve Asya kıtalarında yaptığı sayısız yolculuklarından topladığı notlarıyla hiç unutamayacağınız bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Bu yolculuklarda şehirlerin sadece tarihini değil şehirlerde yer alan ünlü müzeleri, tarihsel olayları ve yıllar içerisindeki gelişimlerini bulabilirsiniz. Farklı coğrafyaların tarih içerisindeki gelişimleri, özellikleri, kendine has dokuları ile oturduğunuz yerden birbirinden farklı ülkeler hakkında ilginç bilgilere sahip olabilirsiniz.

İlber Ortaylı gibi bir tarihçinin elinden çıkan 30 farklı ülkenin panaromasını okurken size eşlik eden dünya kahveleri duyusal açıdan da hoş bir yolculuğa çıkmanızı sağlayacak. Farklı dünyaların olan merakınızı dünyaca ünlü İsveç çikolatalarının ve badem aromasının karışımına sahip Swiss Chocolate aromalı kahve ile giderebilirsiniz.

Önceki Makale Osmanlı Kahvesi Nedir? Evde Nasıl Yapılır?