Mocaco Kahve Köşesinden Kitap Önerileri - Ekim - Mocaco Coffee

Mocaco Kahve Köşesinden Kitap Önerileri - Ekim

Sonbaharın etkisini iyice hissetmeye başladığımız bugünlerde biraz daha sıcak ortamlarda bulunmak herkesin hayali olsa gerek. Bir battaniyenin altında kaybolup sonbaharın serinliğinden kaçmak sık sık yapılan aktiviteler arasında yer alıyor.

1. Kürk Mantolu Madonna

kürk mantolu madonna

Son dönemlerde talihsiz olaylar silsilesi ile gündeme yeniden gelen, çıktığı 1943 yılından beri oldukça ilgi gören ve özellikle 1998 baskıları satış rekorları kıran ünlü yazar Sabahattin Ali’nin eseri Kürk Mantolu Madonna ile anlamlı bir yolculuğa çıkacaksınız.

Başkalarının istekleri doğrultusunda yaşayan Raif Efendi’nin hayatı iki kelime ile değişir. Maria Puder. Berlin’de bir sanat galerisinde gördüğü bir portreye hayran kalan Raif Efendi, bu portrenin Madonna delle Arpie isimli tablodaki Meryem Ana ya da Madonna tasvirine benzerliği karşısında hayrete düşer.

Şaşkınlığı geçmeden hayran olduğu portredeki yüzün sahibi ile tanışan Raif Efendi’nin hayatı bir anda değişir. Değişimlerin insan hayatına etkisini yakından deneyimleme şansı bulacağınız romanı bir solukta okurken yumuşak içimli ve farklı aromalı dibek kahvesi ile kitap keyfinizi arttırabilirsiniz.

2. Elia ile Yolculuk

elia ile yolculuk

Keşfetmeyi sevenler yaz mevsimi boyunca farklı deneyimler peşinde koşarken, sonbaharın gelişi ile bir anda boşluğa düşebilirler. Bir maceraya ortak olmanın en kolay ve keyifli yöntemi farklı hayatlara ve coğrafyalara ortak olmayı başarmaktan geçiyor.

Armut, pekmez ve portakal notaları harika lezzet katmanları oluşturan Guatemala La Democracia kahve günün her saatinde size eşlik edecek. Bu lezzeti Zülfü Livaneli’nin ünlü yönetmen Elia Kazan ile çıktığı bir Anadolu yolculuğunun adımlarına eşlik ederken mutlaka yanınızda isteyeceksiniz.

3. Hayvan Çiftliği

hayvan çiftliği

Distopyaları ile ünlü George Orwell tarafından kaleme alınan kısa öykü, Sovyetler Birliği ile Nazi Almanya’sı gibi totaliter rejimlerinin nüktedan bir eleştirisidir. Sovyetler Birliği’nin kuruluşundan itibaren gerçekleşen olayları mizahi bir dille eleştirirken aynı zamanda Stalinizmi de oldukça dalgaya alan Orwell, insanlara farklı bakış açıları ile birlikte farkındalık sunmayı seven bir yazar.

1945 yılında yayımlanan ve pek çok okulda ders kitabı olarak okutulan romanı okurken mimikleriniz size eşlik edecek. Gülümseyecek, kaşlarınızı çatacak, düşüncelere dalacaksınız ve sık sık kahvenizi yudumlayacaksınız.

Orta sertliği ve keskin tadı ile dikkat çekici bir lezzet deneyimi yaşamanızı sağlayan Kenya AA filtre kahve kitap yolculuğunuza eşlik edecek. Kendine özgü lezzetinin yanı sıra yetiştiği topraklardaki turunç aromasını yansıtan Kenya AA, hem soğuk hem de sıcak içime uygunluğu ile size eşlik edecek.

Önceki Makale Japanese Cold Brew Nedir? Evde Nasıl Yapılır?