Mocaco Kahve Köşesi’nden Kitap Önerileri – Eylül - Mocaco Coffee

Mocaco Kahve Köşesi’nden Kitap Önerileri – Eylül

Kahve kokusu ile karışan kitap kokusunun verdiği haz pek çok insan için vazgeçilmezdir. Kendi köşenize çekilip, güzel bir kahve demleyip kitapların sonsuz dünyasında kaybolduğunuz zaman hissettiğiniz dinginliğe yeni lezzetler ve hikayeler ekleyebilirsiniz. Farklı lezzetleri farklı kurgular ile birleştirmenin en güzel yanının kitabın sayfalarında kaybolurken yaşadığınız derinlik duygusu...

Sonbaharın gelişi ile birlikte daha çok evlerimize çekildiğimiz bu günlerde bize en çok eşlik eden ikili muhtemelen kitap ve kahve kokusu oluyor.

Yazın enerjik ve aktivite günlerinden her geçen biraz daha uzaklaşırken yeni maceralara atılmamızı sağlayan kitap sayfalarının arasında kaybolmak, yaz yorgunluğunu üzerimizden atmak, şehir ve iş hayatına geçiş döneminde yaz alışkanlıklarımızı bırakmak hepimize zor geliyor.

Bu geçiş sürecinde yeşil yapraklar yavaş yavaş hüzünlü ama dikkat çekici renklere bürünüp sokaklara dökülmeye başlarken bize eşlik eden kahvemiz ve kitabımız en büyük huzur kaynağı.

Eylül ayında beğeni ile okunan kitaplar ve bu kitaplarla çıktığınız yolculuğa eşlik ederken yudumlayacağınız kahveler ise sonbaharın en güzel yanı oluyor. Sonbahara hoş geldin dediğimiz bu ay için vereceğimiz kitap tavsiyeleri ile harika bir yeni sezon başlangıcı yapabilirsiniz.

1. Aeden - Bir Dünya Hikayesi

aeden kitap önerisi

Akilah Azra Kohen’i Fi, Çi, Pi serisi ile tanıdık. Yazarın ünlü üçlemesi geçtiğimiz sezonda ekranların en çok izlenen dizilerinden birisine konu oldu. Akıcı dili ve heyecan dolu anlatımıyla beğeni toplayan Azra Kohen’in seriden sonra çıkan kitabı da bu aralar oldukça popüler.

Evrimin sonlanmadığını, insan olmanın sadece biyolojik olmadığını güzel bir dille aktaran kitap farklı bir gezegendeki aşk hikayesinin günümüz dünyasının yok oluşuna uzanan yolculuğunu anlatıyor. Bu sürükleyici hikayede kaybolurken harika kokusu ile size eşlik edecek olan kahve ise Chocolate Rasperry aromalı kahve olabilir.

2. Hayvanlardan Tanrılara Sapiens

hayvanlarda tanrılara sapiens

İnsanın varlığını sorgulatan, dünyanın evriminde insanın önemini ve ekolojik bir seri katile dönüşmüş olmasının hikayesini  anlatan kitap özellikle insanlık tarihi ile ilgilenenlerin dikkatini çekiyor.

Farklı insan türlerinden günümüze kadar gelen tek tür Homo Sapiens’in varoluş hikayesini okurken ağdalı gövdesi ve yoğun meyve aroması ile dikkat çeken; kırmızı üzüm ve vişne notalarının özellikle espressoda oldukça güzel hissedildiği Burundi Buzi kahve size eşlik edebilir. 

3. Fincandaki Fırtına

fincandaki fırtına

Kahve kitap kokusu bu denli eşleşmişken Fincandaki Fırtına muhtemelen kahve ve gerilim dolu bir aşk hikayesi kitabı hissi uyandırsa da aslında keyifli bir popüler bilim kitabı. Evrenin gizemlerini farklı bir dille anlatmayı seçen kitap gündelik hayatımıza karşımıza çıkan olayların yaşadığımız dünya ile ilişkisini anlatıyor.

Ketçabın akış hızı ile zaman kavramını yeniden keşfetmek, gaz yasalarını patlamış mısır yaparak anlamak ya da iklim değişimi ile ufak tefek olayların ne kadar ilgili olduğunu keşfedeceğiniz bu keyifli başucu kitabı okurken Colombia Decaf kafeinsiz kahve tercih edebilirsiniz.

Gece kitap okuma keyfini kafein yüzünden kahvesiz bırakmak zorunda kalanlar için harika bir seçenek olan kafeinsiz kahveler ile Fincandaki Fırtına’nın çarpıcı ancak gülümseten içerikleri harika bir uyku öncesi dinginliği sunacak.

Önceki Makale Kapsül Kahve Nedir? Kapsül Kahve Makinesi Önerisi