Kahve Tutkunları İçin Kahve Köşesi Fikirleri

Kahve Tutkunları İçin Kahve Köşesi Fikirleri

Dünya genelinde en sık tüketilen içeceklerden biri kahve çeşitleridir hiç şüphesiz. Birçok kişi güne kahve içerek başlamaktan hoşlanır ve bunu bir ritüel haline getirir. Bu nedenle, kahve tutkunları için özel bir kahve köşesi yaratmanın harika bir jest olacağını düşündük. 

Evde kahve köşesi; kişinin kendi zevklerine uygun eşyaları bir araya getirmesi ve şık bir dekorasyon oluşturması ile yapılır. Burada önemli olan nokta ise birbiri ile uyumlu parçalar seçmektir. Haydi detaylara beraber bir göz atalım!

1. Lezzetli Kahveler Hazırlamak İçin Kaliteli Bir Makine Seçin

Kahve makinesi olmadan bir kahve köşesi oluşturmayı düşünemeyiz! Filtre kahve makinesi ile başlangıç yapabilirsiniz. Mis kokulu kahvelerinizi pişirirken sevdiklerinizle beraber harika sohbetlere dalabilirsiniz. Kahve makinesinin boyutunu kahve keyfi yapacağınız köşeye uygun şekilde seçmenizi öneririz. Minimal tasarıma sahip bir makine işlev görecektir. 

Siz yine de kahve makinesi satın alacağınız zaman uzun bir araştırma yapmayı ihmal etmeyin deriz. Acele etmek, yanlış karar almanıza neden olabilir. Bu konuda hem internetten hem de çevrenizdeki kahve severlerden tavsiye alabilirsiniz. Böylelikle işinize yarayacak en iyi kahve makinesini bulmanız daha kolay hale gelecektir.

2. Dekoratif Aksesuarlara Yer Verin

Dekoratif aksesuarlar daima bir ortamı daha modern gösterir. Ayrıca göz yormayan dekoratif objeler seçerseniz huzur dolu bir kahve köşesi meydana getirmeniz an meselesidir. Peki nedir bu aksesuarlar? Aslında her biri de sizin kendi zevklerinize uygun seçmeniz gereken eşyalardır. 

Örnek verecek olursak; doğal ya da yapay bitkiler kullanabilirsiniz. Tel panolara fotoğraflar asabilir, burayı sıcacık bir mekana çevirebilirsiniz. Ayrıca yazılı minik tablolar da kullanabilirsiniz. Motivasyon cümleleri ile bezenmiş bu tablolar modunuzu yükseltme konusunda usta hale gelecektir. Kahve köşesi aksesuarlarını kullandığınızda daha keyifli bir dekorasyon hazırlamış olacaksınız.

3. Kaliteli Kahve Çeşitleri ile Kahve Köşesine Renk Katın

Her zaman kaliteli kahveler kullanmanızı öneriyoruz. Çünkü bu şekilde bir kahveden alabileceğiniz maksimum verimi alabilirsiniz. Tadına doyum olmayan kahve çeşitlerini incelemek için Mocaco Coffee web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın. Türk kahvelerinden dünya kahvelerine dek her çeşidi burada dilediğiniz zaman bulmanız mümkündür. Farklı çeşitteki kahvelerle kahve köşenizi renklendirebilirsiniz. Böylelikle evinize gelen tüm konuklarınız, kendi damak tadına uygun bir kahveyi bulabilir.

4. Köşe Takımı ya da Berjer Kullanın

Köşe takımı ve berjer modelleri kahve köşesi tasarımının en vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmiştir. Kahverengi, mavi, mor, pembe, yeşil, turuncu fark etmeksizin dilediğiniz renkte seçeceğiniz bu mobilyalarla konforlu bir kahve köşesi oluşturmanız mümkün olacaktır. 

4. Bardak ve Kupa Çeşitlerine Alan Ayırın

Bardak ve kupa çeşitleri ile kahve köşenize işlevsellik katabilirsiniz. Her türden bardak ve kupayı bu ortama dahil etmelisiniz. Çünkü her kahve için farklı bir bardak tipi vardır. Latte, cappuccino, mocha kısacası her birinin de kendine has bir bardağı olmalıdır. Bu şekilde muntazam bir kahve köşesi düzeni oluşturabilirsiniz.

6. Kahve Çekirdeği Öğütücüsü Satın Alın

Bir kahve köşesinin olmazsa olmazlarından diyebileceğimiz eşya her zaman kahve çekirdeği öğütücüsüdür. Siz de öğütülmüş kahve almaktansa kahvenizi ellerinizle kendiniz hazırlamak istiyorsanız bu gereçten faydalanmalısınız. Kahve keyfiniz için ayırdığınız köşede hoş bir tasarıma sahip kahve öğütücüsü son derece şık duracaktır.

7. Aydınlatma Ürünleri Kullanın

Kahvenizi keyifle içeceğiniz bir alan oluştururken yararlanmanız gereken en önemli eşyalardan bir tanesi de aydınlatmalardır. LED ışıklar, renkli ampuller ve daha birçok aydınlatma gereci ile sıcacık ve samimi bir kahve köşesi yaratmak mümkün hale gelecektir.

8. Raflardan Yararlanın

Kahve köşesi raf modellerini inceleyerek göz zevkinize en uygun olanını tercih edebilirsiniz. Rafları yapay sarmaşıklarla süsleyerek bardak ve kupaları da yine buraya dizebilirsiniz. Hem şık hem de modern bir görünüm oluşturmuş olursunuz. Her açıdan hoş görünen bir raf dekorasyonu gerçekleştirirsiniz.

9. Kahve Mesajı İçeren Stickerlar Kullanın

Stickerlar günümüzde son derece popüler hale gelmiştir. Üzerinde kahve içmeye dair mesajlar içeren stickerları kahve makinesine, aksesuarların üzerine yapıştırıp dekoratif bir hava yakalayabilirsiniz. Hayli sevimli bir görüntü elde etmiş olursunuz. 

Kahve köşenizi oluşturduğunuza göre Mocaco Coffee’nin filtre kahve çeşitleri arasından dilediğinizi seçerek köşenizde keyifle içebilirsiniz!

Önceki Makale Adım Adım Bol Köpüklü Soğuk Kahve Tarifleri
Sonraki Makale Japanese Cold Brew Nedir? Evde Nasıl Yapılır?