Kahve Bardakları ile Sunumlarınıza Şıklık Katın

Kahve Bardakları ile Sunumlarınıza Şıklık Katın

Günümüzün hızla değişmeye devam eden dünyasında estetik objelerin önem kazanması su götürmez bir gerçektir. Özel etkinliklerden samimi sohbetlere hatta iş dünyasının resmi toplantılarına kadar her alanda tüm detayların özenle düşünüldüğü bir sunum tarzı seçmek, daha da değer kazanmaya başlamıştır. Zarafetin öne çıktığı kahve bardakları tercih ederek siz de sunumlarınıza ekstra şıklık katabilirsiniz. Kahve sunumlarının kahve bardaklarına göre yapılacağını da unutmamak gerek. Peki kahve bardağı sunumda nasıl konumlandırılmalıdır?

Kahve Sunumu Nasıl Yapılır?

Kahve sunumu, hangi kahvenin kullanılacağına göre değişen bir detaydır. Bundan dolayı filtre kahve sunumu ile Türk kahvesinin sunumu farklılık gösterecektir. Peki farklı kahvelere göre kahve sunumu nasıl yapılır? Kahve sunumuna dair merak edilenleri paylaştık. 

1.Kalın Porselen Bardakta Filtre Kahve Sunumu 

Filtre kahve hangi bardakta içilir sorusunun cevaplarından biri kalın porselen bardaktır. Filtre kahve yapısal olarak acıdır. O nedenle yanında süt de ikram edilir, isteyen kullanır. Bu acı tadı hafifletmek amacı ile şık bir sunum hazırlanır; lokum, çikolata gibi yiyecekler kahve tabağına konulur. Böylelikle güzel bir görüntü yaratılır. Filtre kahve fincanı nasıl olmalı sorusuna yanıt verdiğimize göre şimdi bir diğer tercih edilen kahvelerden olan Espresso sunumuna göz atalım. 

2.Küçük Fincanda Espresso Kahve Sunumu

 

Minicik bir fincan dolusu leziz mi leziz Espresso! Tabii bunun bir de sunum kısmı var. Kahve fincanını beyaz ve minimal bir tabağa yerleştirin. Tabağın yanında pay bırakın; boş kalan kısma da 1 dal bitki yerleştirin. Hem estetik hem de sade bir görünüm elde etmiş olacaksınız harika değil mi? Ayrıca dilediğiniz bir tatlıyı da bu kahve ile sunabilir, konuklarınızı memnun edebilirsiniz.

3. Geniş Kupa ile Sütlü Kahve Sunumu 

Sütün girdiği her içecek lezzetlidir dersek pek de yanılmış olmayız doğrusu. Sütlü bir kahve hazırlayacağınız zaman sevdiklerinize tatlı bir sunum yapabilirsiniz. Çikolata sosu ile kahvenizin üzerine desenler çizebilirsiniz. Yeteneğim yok diyorsanız bu da hiç önemli değil, basit desenler çizerek ailenizi mutlu edebilirsiniz. Kahveyi çiçeklerle dolu bir tepsinin üzerine koyarak bu şekilde de sunabilirsiniz. Emin olun herkesin içinde çiçekler açtıracaksınız!

4. Geniş Fincanda Cappuccino Sunumu

Cappuccino her daim geniş fincanda sunulur. Bunun bir nedeni yoktur fakat görüntü olarak son derece hoş bir sunum hazırlamış olursunuz. Leziz bir çikolata ile sunulan Cappuccino gibisi yoktur hiç kuşkusuz! Tabaklı bardaklardan da yararlanabilirsiniz. Kendiliğinden tabağı bulunan bu bardaklar, kahvenin daha estetik şekilde sunulmasını sağlar. Kahve sunum aksesuarları arasında başrolde olan bu tür nesneler herkesin ilgisini çekmektedir.

 5. Uzun Bardakta Iced Americano Sunumu

Uzun ve cam bir bardakta buz gibi Americano içmeye kim hayır der ki, değil mi ama! Tabii bu sunumu daha şık bir hale getirmenin sayısız yolu var. Fesleğen yaprakları ile süsleyeceğiniz kahve tepsisine Americano bardağını ekleyebilirsiniz. Limon ya da çeşitli meyvelerle de bardağı süslemeniz mümkün. Özellikle çekirdek kahvelerle yapılan süslemeler çok dikkat çekiyor, bunu da deneyebilirsiniz. Çok beğeneceksiniz!

 6. Küçük Fincanda Türk Kahvesi Sunumu

Tadına doyum olmaz, geleneksel mi geleneksel Türk kahvesinin sunumu da kendine yakışır şekilde yapılmalıdır. Lezzeti ile gönüllerde taht kuran Türk lokumu ile servis edilen bu kahve, birçok kişinin favorileri arasındadır.

Özenle seçilmiş bir fincan takımı ile sunulması gereken kahvelerdendir. Lokumun yanı sıra yanında küçük bir su bardağında su da ikram edilir. Kahve su bardağı olarak birçok yerde bulabilirsiniz. Minik bir çiçek saksısı ile de tepsi güzelleştirilebilir ve estetik yönü kuvvetlendirilebilir. Kahve ve kahve kültürü sunum konusunda çok önemlidir, bu kültürü en iyi şekilde Türk kahvesi sunumlarında görebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi her kahve farklı bardakta güzel! Ayrıca bardaklarla sunum yaparken kahve ile sanat yapmayı da ihmal etmemek gerek. Dilerseniz Latte Art Nedir, Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz. Bol kahveli ve kahkahalı günler dileriz, hoşça kalın!

 

Önceki Makale Kahve Şurubu Nasıl Kullanılır?
Sonraki Makale Guarana Kahvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?