Japanese Cold Brew Nedir? Evde Nasıl Yapılır?

Japanese Cold Brew Nedir? Evde Nasıl Yapılır?

Japanese cold brew, son zamanların en popüler kahvelerinden bir tanesidir. Sıradan kahve demleme yöntemlerinden farklı olarak soğuk şekilde demlenen bu kahve, son derece yumuşak içimlidir. Aroması ise yoğundur. Bu yöntemde kahve, soğuk su ile uzun zaman boyunca bekletilir, süzülüp servis edilir. En çok da sıcak yaz aylarında tercih edilir. 

Cold brew hazırlanırken orta kavrulmuş kahve çekirdeği kullanılır. Bu kahvede de orta kavrulmuş çekirdeklerden faydalanılır. Gelin diğer detayları birlikte görelim!

Japanese Cold Brew Özelliklerine Genel Bakış

Japanese cold brew özelliklerinin her biri de bilinmeye değer doğrusu. Tat profilinden saklama süresine kadar her bilgi dikkatinizi çekecek!

Tat Profili

Bu kahve, diğer kahve demleme yöntemlerine bakılarak daha düşük bir asit içeriğine sahip olması ile dikkatleri üzerine çeker. Ayrıca kahve çekirdeklerinin uzun süre bekletilmesi ile hazırlandığı için bu kahve yoğun aroması ile anılır.

Saklama Süresi

Buzdolabında saklandığı zaman 3 hafta boyunca tazeliğini koruyan bir kahvedir. Büyük bir sürahi hazırlayıp günlerce bu kahveyi içebilirsiniz.

Kafein İçeriği

Diğer kahve türlerine göre daha düşük bir kafein düzeyine sahip olan bu kahve, daha hafif bir içecektir. Bu nedenle de içimi yumuşaktır.

Hazırlama Süresi

Öteki kahve çeşitlerine göre daha uzun bir hazırlama süresi gerektirdiği kesindir. Eğer bu kahveyi hazırlama konusunda kararlıysanız sabırla saatlerce beklemeniz gerekecektir.

Servis Edilme Şekli

Buzlu ya da sıcak şekilde servis edilebilir. Her hava koşuluna uyarlanabilen çok yönlü bir içecek olduğunu ifade edebiliriz. Bu kahve, çekirdek kahve çeşitlerinden birinin seçilip öğütülmesi ile hazır hale getirilir.

Evde Japanese Cold Brew Tarifi

Tadına doyum olmaz bir Japanese cold brew tarifi hazırlamak istiyorsanız size harika bir haberimiz var! Bu muhteşem ve pratik tarif sayesinde hızlıca kahvenizi hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Chemex demleme ekipmanı
  • Kahve sürahisi
  • 80 gr kahve
  • 900 ml sıcak su
  • 300 gr buz

Nasıl Yapılır?

  1. Chemex ile kahveyi demleyin.
  2. Kahveyi demlerken içerisine buz eklemeyi unutmayın.
  3. Kahve içerisindeki bütün su tükenince haznede birikmiş olan kahve buz yardımıyla soğur. Kahveniz hazır! 

Tariflerinizde dilerseniz Mocaco Coffee’nin özenle sunduğu filtre kahve çeşitlerini de kullanabilirsiniz.

Japanese Cold Brew ve Cold Brew Arasındaki Fark Nedir?

Herkes Japanese cold brew ve normal cold brew arasındaki farkı merak eder. Her ikisi de soğuk su ile demlenen kahvelerdir. Fakat farklı demleme yöntemleri ile sunulurlar. Tat profilleri de tamamen birbirlerinden ayrıdır. Cold brew kahve, çoğunlukla öğütülmüş kahve çekirdeklerinin soğuk suda 1 gün boyunca bekletilmesi ile hazır hale getirilir. Bu süreç boyunca kahve çekirdekleri su içerisinde yavaşça çözünür. Ardından karışımdan ayrılır. Sonuçta cold brew, daima düşük asidite ve yoğun aroma ile sunulur. 

Japanese cold brew demleme kahve ise öğütülmüş kahve çekirdeklerinin su içerisinde kısa süre yani 4-6 saat bekletilmesi ile hazırlanmaktadır. Bu yöntemde kahve çekirdekleri diğer yönteme nazaran daha yavaş çözünmektedir. Neticede kahve daha asidik hale gelir. Fakat sert değil daha yumuşak ve tatlı bir aroma ile karşımıza çıkar. Kahve öğütme demişken, dilerseniz Kahve Öğütme Rehberi: Kahve Nasıl Öğütülmeli? başlıklı içeriğe de göz atabilirsiniz!

Önceki Makale Közde Kahve Nedir? Nasıl Yapılır?