Kahve Tutkunları Buraya! En Sert Kahve Hangisidir? - Mocaco Coffee

Kahve Tutkunları Buraya! En Sert Kahve Hangisidir?

İster güne başlamak, ister gününüze aynı tempoda devam edebilmek için ihtiyacınız olsun, bir bardak kahve, içerdiği kafein ile vücudun kan basıncını ve enerjisini yükselterek dayanıklılığını artırmasını sağlar. Peki ama ya bir bardak kahve artık işe yaramıyorsa?

Güne başlarken ya da gün içinde içilen kahvenin yetmediği, daha da sert etkisi olanını isteyenlerin internet üzerinde en çok aradığı sorulardan olan en sert kahve nedir sorusunu sizler için yanıtlamaya çalışacağız. Eğer ortalama bir kahveden eskiden aldığınız enerjiyi ve gücü alamıyorsanız kesinlikle yüksek kafein oranlı kahveleri denemelisiniz.

En Sert Kahve Hangisidir?

kahve ve torbada kahve çekirdekleri
Uykunuz geldiğinde ya da enerjiniz düştüğünde bir bardak bile içseniz direkt olarak enerjinizi yerine getiren, içimi sert olan kahveler en sert kahve olarak nitelendirilir. Son yıllarda birçok farklı çeşidi ile birlikte kahvenin popülerliği oldukça arttı. Sertliğin kavrulma derecelerinden çekirdeklere birçok fark gösteriyor olması en sert kahve nedir sorusunun cevabını bulmayı oldukça zor hale getirdi.

Temelde iki tür kahve çekirdeği vardır. Robusta ve Arabica olarak adlandırılan bu çekirdeklerden üretilen kahveler farklı tatlara ve etkilere sahip olur. Gelin bu çekirdeklerden üretilen kahve türlerini inceleyerek sabah yaşadığınız ayılamama problemlerine ya da gün içinde gereken enerjiyi depolamanıza yardımcı olması için hangi kahveyi içmeniz gerektiğini size öğretecek yazımıza geçelim.

Espresso

espresso ve kahve çekirdekleri
Robusta çekirdeklerinden üretilen ve dünya üzerindeki en yaygın kahve türlerinden olan espresso İtalyanca’da hızlı basınç anlamına gelir. Aynı zamanda demleme yöntemine de atıfta bulunan isminden de anlaşılacağı üzere kolaylıkla hazırlanabilecek bir kahve türü. Küçük porsiyonlarda servis edilmesine rağmen kendine has acı tadı ve yoğun bir kıvamı vardır. Sabahları içeceğiniz bir bardak espresso günün geri kalanında oldukça dinç olmanızı sağlayacaktır.

Americano

bir bardak americano
Espresso ile aynı demleme yöntemine sahip olan Americano espressonun üzerine sıcak su ilave edilerek elde edilir. 2.Dünya Savaşı sırasında espressoyu çok sert bulan Amerikan askerleri tarafından bulunan bu demleme yöntemi kıvamını ve aromasını bozmaz, yüksek kafeinini korumasını sağlar.

İçim olarak espressoya göre daha yumuşak oluşu nedeniyle sert olmadığı düşünülse de tükettiğiniz de etkilerini hızlı bir şekilde görürsünüz. Kahve keyfinizin kısa sürmesini istemiyor aynı zamanda da yüksek kafeine ihtiyaç duyuyorsanız bir bardak Americano tam olarak aradığınız içecek.

Türk Kahvesi

cezveden fincana türk kahvesi dökülüyor

Espresso ve Americano’nun aksine Arabica çekirdeklerinden üretilen ve en sert kahve nedir dendiği zaman kesinlikle ilk olarak akıllara gelen Türk kahvesi, kültürümüzün en önemli lezzetlerindendir. Çoğu kişinin her gün tükettiği bu enfes tat, sert içimi ile en sert kahveler listesinin üst sıralarında yer alıyor. Hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir fincan Türk kahvesi ile uykunuzdan hemen kurtulabilirsiniz.

Mocaco Coffee, taze çekilmiş Türk kahvesi, Dibek kahvesi ve Damla Sakızlı Türk Kahvesi seçenekleri ile tüm Türk kahvesi ihtiyaçlarınıza cevap veriyor. Siz de vereceğiniz sipariş ile gün içerisinde kolaylıkla yüksek kafein depolayabilirsiniz.

Filtre Kahve

bir adam filtre kahve demliyor
En yaygın kahve türlerinden olan filtre kahve, çekilmiş çekirdeklerin kahve makinasında demlenmesiyle tüketilir. Farklı çekirdeklerin çekilmesi sonucu tadı ve içimi değişen filtre kahvede sertlik istiyorsanız Kenya ve Afrika çekirdeklerine yönelmelisiniz.

Mocaco Coffee ürünlerinden olan Tanzania Kahve keskin aromasıyla ve içimi ile sabahlarınızın ve gününüzün geri kalanının enerji içinde geçmesini sağlar.

Flat White

bir fincan flat white
Eğer içim olarak sertliği kaldıramıyor fakat yine de yüksek kafeinli bir kahve arıyorsanız flat white tam olarak aradığınız içecek! Keyifli içimiyle güzel bir tecrübe yaşatan flat white, espressonun içine süt dökülmesi ile elde edilir. Görünüş olarak latte ile karıştırılsa da vücudunuzda yaratacağı etkiler içimine oranla çok daha keskin olacaktır.

Mocaco Coffee olarak bu yazımızda en sert kahve nedir, yüksek kafeine ihtiyaç duyduğunuzda hangi kahveyi tercih etmelisiniz sorularının yanıtı verdik. Birçok kahve türünden size ve damak zevkinize en uygun olanı seçerek, stresli günlerde vücudunuzun enerjik kalmasını sağlayabilirsiniz.
cezve ve türk kahvesi

Tabii ki unutmamanız gereken en önemli şey kahve tüketimini abartmamak, kalp sorununuz varsa yüksek kafein içeren içecekleri alırken dikkatli olmanız gerektiğidir. Yazımızda belirttiğimiz kahveleri ve kahve demleme ekipmanlarını kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz Mocaco Coffee’den edinebilirsiniz.

Kahve meraklıları için özenle hazırladığımız, kahveye dair en güncel bilgilerin yer aldığı diğer içeriklerimiz için kahve rehberimizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Önceki Makale Kapsül Kahve Nedir? Kapsül Kahve Makinesi Önerisi