Arabica Kahve Nedir? Nereden Alınır? - Mocaco Coffee

Arabica Kahve Nedir? Nereden Alınır?

Arabica kahve nedir sorusunun detaylı cevaplarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu yazımızda sizlere Arabica kahvenin tam olarak ne olduğunu ve bu kahveyi nereden almanız gerektiğini açıklıyoruz.

Kahve uzmanı Mocaco Coffee olarak sizleri Arabica kahvenin inceliklerini öğrenmeye davet ediyoruz. Enfes tadı ile akıllarda kalan bu kahvenin lezzet yolculuğuna bizimle beraber şahit olmaya hazır mısınız?

Ayrıca Arabica kahve çekirdeklerini nasıl öğütmeniz gerektiğini öğrenmek için de Kahve Öğütme Rehberi: Kahve Nasıl Öğütülmeli? başlıklı yazımıza göz atabilir, konunun detaylarını inceleyebilirsiniz.

Arabica Kahve Nedir?

Arabica kahve çekirdekleri

Arabica kahve nedir sorusunun yanıtı şöyledir; tadı hem tatlı hem de hayli keskin olan, çeşidine göre sert ya da yumuşak olabilen bir kahvedir. Fakat çoğu zaman hafiftir. Çikolata ve karamel aromalarını aynı anda sunar. Çekirdeklerinin tadı da diğer kahvelere göre daha az acıdır. Bu yüzden de ilgiyi üzerine çeker. 

Arabica Kahve Çekirdek Çeşitleri Nelerdir?

Arabica kahve bitkisi

Arabica kahve nedir sorusu, Arabica kahve çeşitleri hakkındaki soruları da beraberinde getirir hiç şüphesiz. Tam olarak 100 tane Arabica kahve çeşidi var. Fakat biz size en popüler olanlarından söz edeceğiz:

1. Villalobolar

Bu Arabica kahve türü son derece asitli bir yapıya sahiptir. Çekirdekleri de tatlıdır. Pürüzsüz bir içim sunar. En bilindik Arabica kahve çekirdeklerinden biridir.

2. Tipik

Typica adı ile de bilinen bu tür, Arabica kahve çekirdekleri arasında ilk keşfedilenlerdendir. Diğer kahve çeşitleri ile birleştirilen tipik, hafif bir tat sunar.

3. Gesha 

Gesha (Geşa) adlı Arabica kahvesi ise gün geçtikçe daha da bilinmeye başlandı. Fakat fiyat olarak diğer Arabica kahvelerine göre daha pahalıdır. Tropikal meyve tatlarını içerisinde barındırır.

4. Kona

Kona, en pahalı Arabica kahve çekirdeklerinin başında gelir. Hafif bir içeriği vardır ve aroması meyvelidir. Bu yüzden de büyük bir kesim tarafından çok sevilir.

Arabica Kahve Çeşitleri

Bir fincan kahve

Arabica kahve çeşitleri arasında Guatemala, Kenya, Brezilya, El Salvador ve Honduras kahvesi yer alır. Her birinin de tadı, kıvamı tamamen birbirinden farklıdır. Arabica kahve nedir dendiği an akla gelen bu kahveler, son derece popülerdir. Haydi her birini inceleyelim!

1. Guatemala Kahvesi

Guatemala kahvesinin çekirdeği hayli serttir. Nemli toprakta yetişmesi, sert olmasının temel nedenidir. O nedenle de asit açısından zengin bir içeriği vardır. Bu kahve türünde fındık, kakao ve çikolata tatları öne çıkar.

2. Kenya Kahvesi

Kenya kahvesinin aromasında Afrika kahvelerinin tadı görülebilir. Turunçgil tatlarının yanında üzüm tadını da almanız olağandır. Son derece keskin bir lezzet sunan bu kahveyi de mutlaka denemelisiniz.

3. Brezilya Kahvesi

Arabica kahvelerinin en lezzetli olanları her zaman Brezilya’dan çıkar. Kahve sektöründe son derece popüler hale gelen Brezilya, Arabica kahve üretiminde bir dünya devidir. Bu yüzden Brezilya kahvelerini gönül rahatlığı ile tadabilirsiniz. Brezilya kahvesinin asidi azdır ve tadı da hiçbir zaman acı olmaz. Kavrulmuş badem ve karamel aromalarını hissedersiniz.

4. Honduras Kahvesi

Orta Amerika’nın en gözde kahvelerinden biri olan Honduras kahvesi, günümüzde dünyanın birçok yerinde de bilinmektedir. Bal ve fındık aromaları ile öne çıkan bu kahvede kakao ve limon esintilerini de görmek mümkündür.

5. El Salvador Kahvesi

El Salvador’da Arabica kahve çekirdeklerinin en kaliteli olanları yetiştirilir. Az asitli, yoğun aromalı ve güçlü gövdeye sahip bu kahve çekirdekleri uzun süre taze kalmayı başarır. Bal, meyve ve tereyağı aromalarını hissedebilirsiniz. 

Tabii çekirdek kahve dendiği an çok uzaklara gitmeye gerek yok; Mocaco Coffee’nin özel olarak hazırladığı eşsiz çekirdek kahve seçeneklerini de deneyebilir, gününüze renk katabilirsiniz. 

Arabica Kahve Nasıl Pişirilir? 

Kahve hazırlayan kadın

Güvenilir bir yerden, en kaliteli Arabica kahvesini satın almalısınız. Kahveyi pişirme kısmına geçmeden evvel mutlaka yapmanız gereken şey her zaman budur. Dilerseniz Mocaco Coffee’nin Guatemala kahve çekirdek paketini seçebilirsiniz. Hazırlamak için ise şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Ne hafif ne sert bir kahve hazırlamak istiyorum diyorsanız bu çekirdekleri kalın şekilde öğütün. 
  • Demlemeyi ise French press yardımı ile gerçekleştirin.
  • Demliği önceden ısıtmalı ve suyu kaynatmalısınız. Ayrıca kahve presini kullanmaya başlamadan evvel ılık bir suyla yıkamanızı öneririz. Bu şekilde kahveniz uzun süre sıcaklığını korur.
  • Sonra suyu kaynatıp az biraz bekleyin. Kahveniz için kullanacağınız suyun 80 derece ve üzerinde olması kafidir. Taze su kullanmayı da ihmal etmeyin deriz.
  • 1 litre su içerisine 9-10 yemek kaşığı kadar öğütülmüş Arabica kahve ekleyin.
  • Suyun da bir kısmını ilave edin.
  • Daha sonra üzerinde köpük meydana gelene dek kahveyi tahta kaşıkla karıştırın.
  • Ardından demliğin işaretli kısmına kadar su doldurmayı ihmal etmeyin. 5-6 dakika boyunca kahvenizi demleyin.
  • Arada karıştırın ki dibi tutmasın. Sonra da demleme aparatını aşağı itebilirsiniz. French press ile hazırladığınız Arabica kahvenize bayılacaksınız!

Kahveniz hazırsa ve dışarı çıkmanız gerekiyorsa da Mocaco Coffee bünyesindeki kupalar ve termoslar yardımınıza koşacak demektir.

Kahve evrenine dair bilmediğiniz her şeyi öğrenmek adına her zaman Mocaco Coffee Kahve Rehberi’ni inceleyebilirsiniz, keyifli okumalar!

Önceki Makale Kapsül Kahve Nedir? Kapsül Kahve Makinesi Önerisi