Vintage Kahvelere Bir Göz Atın - Mocaco Coffee

Vintage Kahvelere Bir Göz Atın

 Bu Vintage Kahvelere Bir Göz Atın!

vintage kahve

Devir değişirken sevdiğimiz her şey gibi evrim geçiren kahve paketleri, gittikçe daha temiz ve minimalist çizgilere büründüler. Aynı zamanda taşralı havasındaki paket tasarımları ve doğal görünümlü ambalajlar ile retro ve organik bir görünüm yakalamayı hedeflediler. Özellikle zengin kesimin ilgisini üzerine almak için hedef koyan kahve paketleri, değişimlerini her zaman bu çizgiye göre sürdürdüler.

vintage kahve 2

Kahvenin zamansız bir zanaat olmasından mütevellit, çağdaş tasarımlardaki eskitilmiş ve vintage tasarımlar oldukça başarılı birer pazarlama tekniği oldu. Yani kahve ya da etiket tasarımı ile ilgilenen hiç kimse klasik ve antika kahve paketlerine karşı koyamayacaktır. Bu sebeple özellikle New York, sıklıkla vintage kahve koleksiyonu satışlarına sahne oluyor.

 

vintage kahve 3

Yazımızda incelediğimiz koleksiyon ise Lowell ve Barbara Shindler’a ait. İkili 50 yıl önce ‘ofise kahve servisi’ gerçekleştiren bir firma kurmuş. Lowell Shindler ise 44 yıllık kahve kariyerinin ardından 2015 Kahve Lideri seçilmiş. Lowell aramızdan ayrılmasının ardından dul kalan Barbara, Lowell’ın bu muhteşem koleksiyonunu açık artırmaya sunmaya karar vermiş. Barbara, birçoğunun en az yüzlerce dolar olduğu tahmin edilen sayısız vintage kahve paketi ile alıcılarını bekliyor.

vintage kahve sergisi

İlk ayağı 22 Haziran’da gerçekleştirilen açık artırmanın en az 10 oturumda tamamlanması bekleniyor. Bu sonbaharda bir tane daha olacak, ve ardından 2018 yılında devam edecek olan birkaç oturum daha söz konusu. Barbara, elindeki binlerce vintage kahve paketinin ancak bu şekilde son bulacağını söylüyor!

vintage kahve müzayedesi

Müzayedenin gerçekleştiği hafta ise New York’ta kahve ile ilgili 76 adet parti gerçekleşmiş. Şehirde oldukça yankı uyandıran bu müzayede serisi hem sanata değer veren kesim hem de kahve severler oldukça ilgi göstermiş. Bir hafta boyunca esen kahve rüzgarının ardından vintage kahvelerine kavuşan ‘‘Upper East Side’’ sakinleri müzayede serisinin kalan oturumlarını sabırsızlıkla bekleyecek gibi gözüküyor!

Önceki Makale Kapsül Kahve Nedir? Kapsül Kahve Makinesi Önerisi