Damla Sakızı ve Kahve: Mükemmel Bir İkili

Damla Sakızı ve Kahve: Mükemmel Bir İkili

Kahveye en çok yakışan damla sakızı Osmanlı döneminden bu yana Türk kahvesinin de önemli bir parçasıdır. Sadece Türk kahvesi değil, başka kahvelere de eklenebilen bu lezzetli içerik ile enfes bir kahve yudumlayabilirsiniz. Peki damla sakızlı kahve nasıl yapılır, bu kahvenin faydaları nelerdir? Merak ettiğiniz sorulara yanıt verdik!

● Damla Sakızlı Kahve Malzemeleri

Kişi sayısına göre Türk kahvesini tatlı kaşığıyla ölçeklendirebilirsiniz. Damla sakızlı sütlü Türk kahvesi tarifi için diğer gerekli malzemeler de şu şekildedir:

  • Kişi sayısına göre fincanda soğuk süt,
  • İsteğe bağlı şeker,
  • Nohut büyüklüğünde hazır damla sakızı.

 

Damla sakızının aroması, tek başına tatlandırıcı etkisine sahip olduğu için şeker kullanmanızı önermeyiz. Yine de Türk kahvesinde şeker tercih ediyorsanız çay kaşığında şeker kullanabilirsiniz. Malzemeleri edindikten sonra adım adım damla sakızlı kahve yapımı da şöyledir:

  • Damla sakızını toz hâline getirmek için havan, kahve değirmeni veya blender kullanabilirsiniz.
  • Toz hâlindeki damla sakızını soğumuş süt ile birlikte kısık ateşteki cezvede eritin.
  • Sakızlar eriyene kadar karıştırın ve ısıtın.
  • Ardından eriyen sakızlı süt karışımına kişi sayısına göre ölçeklendirilen kahveyi ekleyin.
  • Sakızlı Türk kahvesi kabarana dek karıştırın ve ardından ocaktan alın. İşte lezzetiyle kahveye başka bir boyut kazandıran damla sakızlı kahve yapımı bu kadar kolay!

 

Eğer hazır damla sakızı almak yerine doğrudan damla sakızlı kahve almak isterseniz Mocaco’un meşhur Damla Sakızlı Türk Kahvesine yönelebilirsiniz. Damla sakızlı kahve su ile yapılır mı sorusuna da bu aşamada yanıt verelim. Damla sakızlı sütlü kahve yerine klasik damla sakızlı kahve için fincan ölçeğine göre ılık su kullanabilirsiniz.

Damla Sakızlı Kahvenin Faydaları

Damla sakızı ve kafein içerikli kahvenin birleşmesiyle pek çok faydayı da deneyimlemek mümkün. İşte damla sakızlı kahve ne işe yarar sorusunun cevapları:

  • Mide sindirimi sorunu ve mide hazımsızlığa karşı rahat bir kahve içme deneyimi sunar,
  • Aroması sayesinde içildiğinde kötü ağız kokusunu giderir,
  • Aç karnına içildiğinde de baş dönmesi ve denge problemi gibi sorunlarının giderilmesini sağlar,
  • Mideyi sakinleştirici etkisi bulunur,
  • Solunum yolunu açarken balgam söktürücü özellik de sunar,
  • Kahvedeki antioksidan özelliğini güçlendirerek vücudun bağışıklığını korur,
  • Dinç tutan özelliğiyle güne daha enerjik uyanmayı sağlar,
  • Kafein ve damla sakızının barındırdığı rahatlatıcı etkiyle stres giderir.

Genel olarak damla sakızlı kahve, aç karnına kahve içecekler için iyi bir seçenektir. Hazmı kolaylaştırarak olası mide sorunlarının önüne geçer. Ayrıca kafein ve damla sakızı birleştiğinde ve düzenli tüketildiğinde vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.

Damla Sakızlı Kahvenin Kalorisi Ne Kadar?

Her kahvede olduğu gibi damla sakızlı kahvede de merak edilenlerden biri, kalori değeridir. Küçük Türk kahvesi fincanında içilen bu kahvenin kalorisi, 10 kalori değerindedir. Bununla beraber kalori değeri; ne kadar kahve içildiğine ve kahveye şeker atılıp atılmadığına göre değişir. Sade damla sakızlı kahvenin ise 10-12 kalori değerine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

 

Damla Sakızlı Kahvenin Yanına Ne İkram Edilir?

Aromasıyla kahve içme keyfini iki katına çıkaran damla sakızlı kahve, çeşitli ikramlıklarla da servis edilebilir. Bu tatlı aromaya eşlik etmesi için klasik bir ikramlık olan lokum tercih edebilirsiniz. Yine hediyelik kahve çikolata çeşitleri de damla sakız aromasına yakışan ikramlıklar arasındadır. Damla sakızlı kahve tek başına şeker ihtiyacını karşıladığı için bu kahvenin yanına sağlıklı ve fit kekler de oldukça yakışacaktır.

Mocaco Coffee olarak sizinle damla sakızlı kahve nasıl yapılır, bu kahvenin faydaları nelerdir sorularını cevapladık. Kahveye dair ilgi çekici bilgilerle ve tariflerle tanışmak istiyorsanız Mocaco Kahve Rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz.

Önceki Makale Doğal Güzelliğin Sırrı: Kahve Telvesi Peelingi
Sonraki Makale Türk Kahve Makinesi Temizliği: Adım Adım Kılavuz